Sankt Pauli gedegradeerd na monsterzege Bayern

Bayern München heeft ruim gewonnen van FC Sankt Pauli, dat nu officieel gedegradeerd is. Voor de Zuid-Duitsers krijgt het moeizaam verlopen seizoen alsnog enige glans. De ploeg, getraind door interim-trainer Andries Jonker, is door de zege verzekerd van de derde plaats in de Bundesliga, goed voor deelname aan de voorronde van de Champions League. Met nog één speelronde voor de boeg heeft het team zelfs nog uitzicht op plaats twee.

FC Sankt Pauli-Bayern München 1-8Der Rekordmeister had geen enkele moeite met de cultclub uit Hamburg. Vooral Arjen Robben kreeg het op zijn heupen. De Nederlander scoorde twee keer en bereidde daarnaast drie treffers voor. Vooral dat laatste feit was opmerkelijk: afgelopen week kwam naar buiten dat Robben zich met zijn egoïstische gedrag en spel de woede van zijn ploeggenoten op de hals had gehaald.

De thuisploeg wekte niet de indruk te strijden voor de laatste kansen op lijfsbehoud en keek al na tien minuten tegen een achterstand aan, toen Mario Gomez een van drie doelpunten maakte. Na een half uur spelen knikte Daniel Van Buijten 2-0 binnen.

In de tweede helft gaven de bezoekers een ware voetbalshow weg en was onder meer Franck Ribéry trefzeker (twee keer). Tussen de Beierse goals door trof Marcel Eger namens de thuisploeg nog doel. De monsterzege van Bayern zorgde bij de supporters van de thuisploeg voor de nodige hilariteit. De degradatie werd sportief opgevat.

Andries Jonker heeft bij Bayern prima werk afgeleverd. Niet alleen speelde de ploeg frivool en won het dik, maar stelde het tevens de gewenste derde plaats veilig. Zelfs plaats twee behoort nog tot de mogelijkheden. Dan moet het volgende week op eigen veld winnen van VfB Stuttgart en is daarnaast een nederlaag van Bayer Leverkusen tegen 1. FC Nürnberg vereist.

Schalke 04-FSV Mainz 1-3FSV Mainz verzekerde zich door een knappe uitoverwinning tegen Schalke 04 van plaats vijf en kan zich gaan opmaken voor Europees voetbal komend seizoen. Na een doelpuntloze eerste helft brak Klaas-Jan Huntelaar de ban. De van een knieblessure herstelde Nederlander mocht evenals afgelopen week in de Champions League (4-1 verlies tegen Manchester United) invallen en was twee minuten na rust trefzeker. De aanvaller werkte een door Rául verlengde hoekschop van Jefferson Farfán prima binnen.

Daarna was het woord echter aan Mainz. Vijf minuten na de openingstreffer trok André Schürrle de stand gelijk. In de laatste tien minuten scoorden Lewis Holtby en Nikolce Noveski, met een 1-3 eindstand tot gevolg. Voor de tweede keer in de clubgeschiedenis gaat Mainz Europa in.

VfB Stuttgart-Hannover 96 2-1Hannover 96 moet de derde plaats definitief uit het hoofd zetten na de winst van Bayern en het eigen verlies op bezoek bij VfB Stüttgart. Na een uur spelen kwam de thuisploeg door een verdekt schot van Tamás Hajnal op voorsprong en enkele minuten later bracht Shinji Okazaki met zijn eerste Bundesliga-doelpunt de stand op 2-0. Lars Stindl tekende nog voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. Stuttgart is met de driepunter definitief veilig en blijft zodoende behouden voor de Bundesliga.

Overige duels:Werder Bremen-Borussia Dortmund 2-0Bayer Leverkusen-Hamburger SV 1-11. FC Nürnberg-1899 Hoffenheim 1-1Eintracht Frankfurt-1. FC Köln 0-2Borussia Mönchengladbach-FC Freiburg 2-0VfL Wolfsburg-1. FC Kaiserslautern 1-2 Foto: VI Images