Sané zet sentimenten opzij en geeft signaal af aan Löw en Guardiola

Reacties

Leroy Sané was de laatste weken niet meer zeker van een basisplaats bij Manchester City, maar toonde uitgerekend tegen zijn oude liefde Schalke 04 (7-0) aan dat hij eigenlijk te goed is om op de bank te zitten.

Sané zet sentimenten opzij en geeft signaal af aan Löw en Guardiola

Sané was drie weken terug in de heenwedstrijd bij zijn terugkeer in de voor hem zo bekende Veltins Arena al belangrijk geweest voor City. Als invaller schoot de 23-jarige vleugelspits vijf minuten voor tijd uit een vrije trap de gelijkmaker tegen de touwen, voordat Raheem Sterling er zelfs nog 2-3 van maakte. Waar Sané toen nog op de bank begon, kreeg hij dinsdagavond weer eens een kans vanaf de aftrap bij afwezigheid van de geblesseerde Kevin De Bruyne.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die mogelijkheid greep Sané met beide handen aan. Het pijlsnelle product van de Schalke-jeugdopleiding legde zijn oude club op de pijnbank door vlak rust de 3-0 tegen de touwen te schieten en in de tweede helft vervolgens ook de vierde, de vijfde én de zesde goal van City voor te bereiden. Daarmee was Sané de eerste speler die dit CL-seizoen betrokken was bij vier goals in één duel en de eerste speler sinds Franck Ribéry in 2012 die drie assists gaf in één knock-outduel.

Theresa May
Zo stond Sané aan de basis van de ontmaskering van het door de prestaties in eigen land toch al in crisis verkerende Schalke, dat in Manchester de grootste nederlaag ooit van een Duitse club in de Champions League leed. BBC-presentator Gary Lineker zag het na de 3-0 van Sané al aankomen en kon het niet laten Die Königsblauen daar fijntjes op te wijzen met een humoristische tweet. De reactie van Schalke sprak boekdelen: tegen een Sané in deze vorm is geen kruid gewassen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die mening is ook Guardiola toegedaan, alleen komt het er niet altijd uit. 'Sané was pas op zijn best na de eerste goal, in de eerste twintig minuten was hij niet agressief genoeg. Maar ik zie hem graag acties aangaan. Als hij de bal verliest, maakt dat niet uit. Ik weet dat het lastig is voor Leroy dat hij niet elke wedstrijd speelt, maar op de eerste twintig minuten na speelde hij uitstekend. Hij heeft ongelooflijke kwaliteiten. Het is moeilijk op de wereld nog zo'n speler te vinden.'

WK
Dat Sané ondanks zijn niet altijd onomstreden is bij zijn trainers, bleek vorig jaar nog toen bondscoach Joachim Löw het niet meenam naar het WK. Inmiddels lijkt de zeventienvoudig international hard weg een vaste waarde te worden in Die Mannschaft. Zo scoorde hij in november nog in de interlands tegen Rusland en Nederland. Nu Löw afscheid heeft genomen van Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller, lijkt Sané een van de spelers te worden die de kar moet trekken.

'De trainer heeft een plan', zei Sané dinsdagavond tegen Sport Bild over dat veelbesproken besluit na afloop van de return tegen Schalke en de nieuwe weg die de opponent van Oranje in de EK-kwalificatie inslaat. 'Natuurlijk zijn het erg goede spelers met veel kwaliteiten die wereldkampioen geworden zijn en nog steeds op een heel hoog niveau spelen. Maar wij hebben nog steeds erg goede spelers in de selectie met veel ervaring. Daarom weet ik zeker dat het goedkomt.'

Ook voor het kwakkelende Schalke is er volgens Sané nog hoop. 'Ze hebben het ons in het eerste half uur erg moeilijk gemaakt. We weten allemaal hoe moeilijk de situatie van Schalke is. Dan is het lastig om na elke tegengoal te blijven knokken.' Zeker als er een hogesnelheidstrein van Duitse makelij onophoudelijk op je af blijft denderen. Dat Sané daarmee een oude liefde pijn deed, telde even niet. Op zijn weg naar de top is voor mededogen geen plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.