Onhandige actie Bruma startpunt feestavond Man City

Reacties

Manchester City heeft zich zonder enig probleem geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Schalke 04 beleefde een treurige avond.

Onhandige actie Bruma startpunt feestavond Man City
Manchester City
Manchester City
7 - 0
Schalke 04
Schalke 04

De Champions League is voor Schalke 04 een bijzonder toneel gezien de problemen die het heeft in eigen land. Trainer Domenico Tedesco staat zwaar onder druk door de tegenvallende resultaten in de competitie, waardoor zelfs het degradatiespook rondwaart in Gelsenkirchen.

Het bezoek aan Manchester City was misschien meer een tussendoortje om de zorgen in eigen land even te kunnen parkeren. Het resultaat van de thuiswedstrijd (2-3 nederlaag) bood ook weinig aanknopingspunten voor veel optimisme bij Die Königsblauen.

Na ruim een half uur werd in een tijdsbestek van tien minuten ook het laatste greintje Duitse hoop weggenomen. Het begon in de 32ste minuut met een onhandige actie van Jeffrey Bruma. De verdediger was zich van geen kwaad bewust, maar scheidsrechter Clément Turpin kreeg de zegen van de VAR bij zijn beslissing de actie ten opzichte van Bernardo Silva met een strafschop te bestraffen.

Sergio Agüero greep deze buitenkans aan om de score te openen namens Man City. Met een wippertje door het midden passeerde hij doelman Ralf Fährmann, die al een hoek had gekozen. De Argentijn verdubbelde in de 38ste minuut de marge. Na een hakje van Raheem Sterling prikte hij de bal door de benen van Fährmann in het Schalke-doel.

Leroy Sané deed zijn oude club nog voor rust meer pijn. Op aangeven van voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko vond de aanvaller de ruimte voor een schot in de verre hoek, waarop Fährmann een antwoord schuldig moest blijven.

Het beperken van de schade en vooral het voorkomen van blessures werden de nieuwe credo's bij Schalke. De strijd tegen degradatie in de Bundesliga kreeg door de kansloze achterstand de voorkeur boven de hoop op een wonder.

Speeltuin
De Duitse gasten slaagden niet in hun nieuwe missie. Man City waande zich in een speeltuin. Het was alleen wachten op meer treffers die de defensieve kwetsbaarheid van Schalke onderstreepten. Nadat de 4-0 van Sané wegens buitenspel nog werd afgekeurd, volgde in de 58ste minuut alsnog die vierde City-treffer. Sterling, in stelling gebracht door Sané, kon juichen na de goedkeuring van de VAR.

Met kinderlijk gemak speelden The Citizens zich naar een monsterscore. Bernardo Silva en invallers Phil Foden en Gabriel Jesus gaven de avond met een treffer een persoonlijke noot mee.

Schalke kan zich gaan na de afstraffing in Manchester richten op de strijd in eigen land, in de Bundesliga en het toernooi om de DFB Pokal. Man City heeft meer ijzers in het vuur om het seizoen te bekronen. Vrijdag wordt bij de loting bekend welke tegenstander wacht in de kwartfinale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.