Overtuigend City legt druk bij Liverpool dankzij hattrickheld Sterling

Reacties

Manchester City heeft zaterdag een eenvoudige zege geboekt op Watford. Raheem Sterling was met een hattrick de grote man bij de ploeg van manager Pep Guardiola. Door de winst van de Premier League-koploper ligt de druk bij achtervolger Liverpool.

Overtuigend City legt druk bij Liverpool dankzij hattrickheld Sterling
Manchester City
Manchester City
3 - 1
Watford
Watford

City nam een week geleden voor het eerst sinds december de koppositie over van Liverpool. Er werd met slechts 0-1 gewonnen bij AFC Bournemouth, maar de thuisploeg noteerde in de gehele wedstrijd geen enkel schot. Die lijn trok City tegen Watford door. De ploeg van Guardiola kreeg in de eerste helft opnieuw geen schot tegen en creëerde zelf wel genoeg kansen.

David Silva was als eerst gevaarlijk voor City. De Spaanse middenvelder kopte net naast uit een voorzet van Riyad Mahrez. Daarna waagde Oleksandr Zinchenko een poging, die werd geblokt en City een corner opleverde waaruit geen dreiging volgde. Ook Sergio Agüero was daarna nog dichtbij. Op aangeven van Bernardo Silva werkte de spits de bal met zijn hoofd naast het doel.

Sergio Agüero baalt na het missen van een kans.
Sergio Agüero baalt na het missen van een kans.

Waar de bal er in de eerste helft maar niet inging, was het na rust al snel twee keer raak voor City. De openingstreffer was opmerkelijk te noemen. Ilkay Gündogan bediende Agüero, die de bal met zijn borst naar Sterling speelde. De middenvelder rondde af, maar de vlag was omhoog voor buitenspel. Toch ging de treffer door nadat scheidsrechter Paul Tierney had overlegd met de grensrechter. Sterling stond weliswaar buitenspel, maar kreeg de bal net voordat hij schoot tegen zich aan via Daryl Janmaat. Daardoor was niet Agüero, maar de Nederlandse verdediger de aangever.

Sterling had de smaak daarmee te pakken. De aanvaller sloeg kort na de 1-0 nog twee keer toe. Eerst was hij het eindpunt van een fabuleuze aanval en tikte op aangeven van Mahrez binnen. Vervolgens maakte Sterling het Janmaat opnieuw moeilijk. David Silva gaf de bal in de loop mee aan de aanvaller en de Nederlandse rechtsback was te laat. Sterling kapte naar binnen en schoot hard raak: 3-0. Guardiola haalde hem vijf minuten later al naar de kant. Sterling mocht rusten en Leroy Sané kwam in de ploeg.

Watford-manager Javi Gracia wisselde ook, twee keer zelfs. Die ingreep had meteen succes, want het eerste schot van de wedstrijd - na 66 minuten - was raak voor de bezoekers. De ene invaller, Troy Deeney, kopte een diepe pass door naar Gerard Deulofeu. De Spanjaard werkte de bal in één keer achter keeper Ederson Moraes: 3-1. Voor City betekende het de eerste tegengoal in vier Premier League-duels. Het bleek voor Watford uiteindelijk niet meer dan de eretreffer.

Gerard Deulofeu slaat toe namens Watford.
Gerard Deulofeu slaat toe namens Watford.

City heeft na dertig wedstrijd 74 punten verzameld en staat - in ieder geval voorlopig - op vier punten meer dan achtervolger Liverpool. The Reds spelen zondag thuis tegen Burnley en kunnen de achterstand dan weer verkleinen tot één punt.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Watford
Meer over Watford
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.