Manchester City moet vrezen: UEFA start financieel onderzoek

Reacties

De UEFA is een onderzoek gestart naar financiële misstanden bij Manchester City. Dat heeft de Europese voetbalbond donderdagavond bekendgemaakt.

Manchester City moet vrezen: UEFA start financieel onderzoek

Het gaat daarbij om de regels van het Financial Fair Play. Uit documenten die door het Duitse Der Spiegel werden geopenbaard (na onderzoek van Football Leaks) zou blijken dat City die heeft overtreden. Ook was er onlangs ophef in Engeland omdat City jaren geleden ongeoorloofde betalingen zou hebben gedaan aan de destijds 14-jarige Jadon Sancho, nu speler van Borussia Dortmund.

'Vandaag zijn we een formeel onderzoek gestart naar Manchester City, in het kader van mogelijke overtredingen van de financiële regels', zo begint het summiere statement van de UEFA. 'Dit aan de hand van meerdere beschuldigingen die zijn geuit in verschillende media.' In het ergste geval kan de bond besluiten om clubs uit te sluiten van het spelen van Europees voetbal.

In een statement laat de club weten het eens te zijn met het onderzoek. 'Dit is voor ons de kans om een einde te maken aan alle speculaties, nadat e-mails van onze club illegaal gehackt zijn en zonder context zijn gepubliceerd. De beschuldigingen zijn compleet onterecht.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.