Sandler tempert verwachtingen: 'Fit blijven is het belangrijkste'

Reacties

Het voelt voor Philippe Sandler goed om terug te zijn in Nederland. De Feyenoord-aanwinst hoopt in Rotterdam snel ritme op te kunnen doen na een moeilijke fase in zijn carrière.

Sandler tempert verwachtingen: 'Fit blijven is het belangrijkste'
© Pro Shots

Feyenoord bevestigde dinsdag de komst van Sandler, die transfervrij is overgenomen van Manchester City. Hij heeft voor een half seizoen getekend, met een optie voor een langere periode. In de komende maanden wil Sandler zich opnieuw bewijzen. Mede door blessures speelde de voormalige verdediger van PEC Zwolle in de voorbije seizoenen weinig. In het seizoen 2017/18, zijn laatste jaar in Zwolle, kwam hij voor het laatst tot meer dan elf optredens in een seizoen.

'In mijn eerste jaar bij Manchester City zijn we kampioen geworden en hebben we de FA Cup en de League Cup gewonnen. Toen heb ik ook mijn debuut mogen maken. Dat was heel mooi, alleen daarna heb ik heel veel blessures gehad en ben ik een beetje buiten beeld geraakt', laat Sandler via de Feyenoord-kanalen weten.

Het huurcontract van de verdediger bij Troyes werd onlangs na een halfjaar voortijdig stopgezet, nadat hij slechts twee keer in actie was gekomen voor de Fransen. Het vertrek uit Frankrijk maakte de weg vrij naar Feyenoord. 'Het ging heel snel. Mijn zaakwaarnemer is heel goed met de trainer en ook met Frank Arnesen. Dus daar zijn we best snel uitgekomen. Alleen gisteren duurde het nog best lang', aldus Sandler, die uiteindelijk opgelucht adem kon halen. 'Feyenoord is een fantastische club, een grote club die goed voetbal speelt. Dat voetbal past bij mij denk ik.'

In Rotterdam zal ook geduld nodig zijn. Door een gebrek aan wedstrijdritme is het niet realistisch dat Sandler heel snel zijn topniveau gaat halen in De Kuip. Dat geeft hij zelf ook min of meer aan: 'Ik heb voor een halfjaar getekend en moet me laten zien. Fit blijven is voor mij het belangrijkste en nog wat wedstrijden proberen te spelen. Mijn doel is fit blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Meer P. Sandler
Meer over P. Sandler
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.