Sancho is na vormdip door transferperikelen weer helemaal terug

Reacties

Jadon Sancho had begin dit seizoen even moeite om zijn draai te vinden, maar inmiddels schittert de Engelse vleugelflitser weer met grote regelmaat bij Borussia Dortmund. En dus rijst de vraag die afgelopen zomer ook al werd gesteld: is Sancho nog te behouden voor de Bundesliga?

Sancho is na vormdip door transferperikelen weer helemaal terug
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3 - 0
Arminia Bielefeld
Arminia Bielefeld

Het antwoord op die vraag luidt volgens Duitse media: nee. Hoewel Sancho nog een contract tot medio 2023 heeft, gaat de clubleiding er volgens Sport1 vanuit dat de interesse vanuit de Premier League dit keer wel tot een transfer leidt. Behalve Manchester United zou ook Chelsea inmiddels belangstelling hebben. Dan zal een van die clubs wel moeten voldoen aan de vraagprijs van Dortmund. Afgelopen zomer stond die een vertrek van Sancho naar United nog in de weg.

De transferperikelen gingen de twintigjarige aanvaller niet in de koude kleren zitten. Het was volgens Dortmund-directeur Hans Joachim Watzke zelfs een belangrijke reden voor de vormdip die Sancho in de eerste maanden van het seizoen parten speelde. 'Dan kan je als club in zo'n situatie twee dingen doen: op de speler losgaan en dat hem dat duidelijk zeggen of positief tegen hem zijn en hem moed inpraten. Dat laatste heeft Edin gedaan, hij heeft veel met hem gepraat.'

Edin is Edin Terzic, de hoofdtrainer van Dortmund sinds Lucien Favre in december werd ontslagen. De 38-jarige Duitser ging aan de slag met Sancho. 'Het was duidelijk dat Jadon het voetballen niet was verleerd. Het was geen gemakkelijke fase voor hem. We zijn daar samen met hem doorheen gegaan, hebben veel met hem gesproken en individueel met hem gewerkt.' Het werpt zijn vruchten af, want in de eerste negen Bundesliga-duels van 2021 was het al vijf keer raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het leidde afgelopen zaterdag tot een record. Met zijn treffer in de Revierderby tegen Schalke 04 werd Sancho de jongste Bundesliga-speler ooit met 35 goals achter zijn naam. Hoewel de kans aanwezig is dat hij dat record spoedig al weer kwijt raakt aan de vier maanden jongere Erling Haaland (30 Bundesliga-goals), maakt de fraaie mijlpaal duidelijk dat zijn Engelse ploeggenoot zich weer heeft herpakt. Sinds de jaarwisseling bereidde hij namelijk ook nog zeven treffers voor.

Het was volgens Watzke een kwestie van tijd voordat de kwaliteiten van Sancho weer op het veld tot uiting zouden komen. 'Jadon doet het de laatste tijd erg goed, hij is weer terug.' Zozeer dat Sancho de aanvoerdersband zaterdag ook om zijn arm kreeg toen Marco Reus werd gewisseld. Het is tekenend voor de status van de jonge Engelsman in de selectie van Dortmund, waar het in 2017 van Manchester City overgekomen talent inmiddels al bezig is aan zijn vierde seizoen.

De vraag is dus of daar nog een vijfde bijkomt. Voor de club zou het een geschenk uit de hemel zijn. Met Haaland en Sancho beschikt Dortmund immers over een droomduo. 'Het is geweldig om met deze jongen samen te spelen, Jadon en ik vinden elkaar gewoon heel makkelijk', jubelde de Noor zaterdag nog na de derby tegen Schalke. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de Europese topclubs het tweetal van elkaar scheiden, maar voorlopig schittert Sancho nog aan de zijde van Haaland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 23ste speelronde in de Bundesliga:


Vr 26 feb. 2021

Za 27 feb. 2021

Zo 28 feb. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer J. Sancho
Meer over J. Sancho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.