Van Basten lyrisch over Haaland: 'Echt een heel bijzondere jongen'

Reacties

Marco van Basten heeft zondagavond buitengewoon lovende woorden gesproken over Erling Haaland. De drievoudig Ballon d'Or-winnaar is zwaar onder de indruk van de Noorse spits.

Van Basten lyrisch over Haaland: 'Echt een heel bijzondere jongen'
© Pro Shots

'Ik denk dat hij veel meer kan dan wij nu denken', zegt Van Basten aan tafel bij Ziggo Sport-programma Rondo. Haaland maakte deze week weer grote indruk door twee keer te scoren in het Champions League-duel met Sevilla én de Kohlenpott-derby tegen Schalke 04 in de Bundesliga. Haaland staat in totaal nu op 43 doelpunten in 43 wedstrijden voor Borussia Dortmund.

Van Basten ziet in de twintigjarige spits echter meer dan een pure afmaker. 'Hij is een heel slimme speler. Hij heeft een heel goede techniek en hij scoort makkelijk. Maar ik zie hem ook wel een pass geven, ik zie hem ook een mooie een-twee maken of een opening vinden. Hij is heel fijngevoelig op zijn tijd. Het is echt een heel bijzondere jongen', concludeert 56-jarige voormalig bondscoach.

In Duitsland wordt Haaland vaak vergeleken met Bayern München-spits Robert Lewandowski, die hem momenteel op het gebied van doelpunten nog de baas is. Is Haaland de nieuwe Lewandowski, werd Van Basten gevraagd. 'Ik vind dat hij meer is. Op deze leeftijd is hij al zo dominant. Ik ben ervan overtuigd dat hij ook echt goed kan meevoetballen', antwoordde Van Basten.

'Haaland wint binnen drie jaar de Gouden Bal'
Bekijk hier al onze video's
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.