Sancho en de vier andere gouden deals van Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund maakt een megaklapper met de transfer van Jadon Sancho naar Manchester United. De Duitse club heeft vaker dergelijke marges op opgeduikelde parels gemaakt.

Sancho en de vier andere gouden deals van Dortmund
© Pro Shots

Borussia Dortmund zei dat het niet om het geld te doen was geweest. 'Wij zijn niet blij met het geld', klonk het in Duitsland na het afronden van de Sancho-deal, die BVB in eerste instantie 85 miljoen euro oplevert. De Bundesliga-club kan wel tevreden zijn met de winst, want de aanvaller werd in 2017 voor bijna acht miljoen euro overgenomen van Manchester City.

Het is niet de eerste keer dat Dortmund garen spint bij een speler die elders op jonge leeftijd werd opgepikt en vervolgens met een miljoenenwinst werd verkocht. Zo werd Ousmane Dembélé in de zomer van 2016 voor vijftien miljoen euro weggehaald bij Stade Rennes. Ruim een jaar later betaalde Barcelona het negenvoudige (135 miljoen) om de aanvaller naar Camp Nou te halen.

Christian Pulisic liet in februari 2015 voor het eerst zijn gezicht zien bij BVB, dat de tiener wegplukte bij het Amerikaanse Pennsylvania Classics. De aanvaller bleek ook in financieel opzicht een gouden greep, want vier jaar na zijn entree verhuisde de inmiddels tot international uitgegroeide aanvaller voor 64 miljoen euro naar Chelsea.

Borussia Dortmund ontdekte ook Pierre-Emerick Aubameyang in Frankrijk. Saint-Étienne kreeg in 2013 dertien miljoen euro voor de aanvaller uit Gabon. Vijf jaar later legde Arsenal bijna 64 miljoen euro neer voor Aubameyang.

Mats Hummels verhuisde in 2009 definitief naar Dortmund voor een bedrag van vier miljoen euro. Zeven jaar later betaalde Bayern München 35 miljoen euro om de verdediger terug naar München te halen.

'Enorm compliment dat Dortmund in Malen opvolger Sancho ziet'

Bedragen gebaseerd op transfermarkt.de

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.