Arsenal maakt van Aubameyang duurste aankoop in clubhistorie

Reacties

Arsenal heeft de transfer van Pierre-Emerick Aubameyang afgerond. De 28-jarige Gabonees komt per direct over van Borussia Dortmund en tekent een meerjarig contract bij zijn nieuwe werkgever.

Arsenal maakt van Aubameyang duurste aankoop in clubhistorie

De overgang van Aubameyang naar Noord-Londen hing al een tijdje in de lucht, maar een akkoord tussen beide clubs bleef lang uit. Op 19 januari liet Dortmund-trainer Peter Stöger de spits buiten zijn selectie vanwege de transferperikelen, maar afgelopen weekend deed Aubameyang weer gewoon mee tegen SC Freiburg (2-2).

De clubtopscorer krijgt nu alsnog zijn gewenste transfer. Sportief directeur Michael Zorc benadrukt dat Dortmund veel plezier heeft beleefd aan Aubameyang. 'Afgezien van de minder plezierige gebeurtenisen van de afgelopen weken, willen we graag in herinnering roepen dat het verhaal van Aubameyang bij BVB meer dan vier jaar lang een succesverhaal was. Hij heeft geweldige dingen gedaan bij Borussia Dortmund, heeft veel belangrijke goals gemaakt en was onderdeel van het team dat de beker won in 2017. We wensen Pierre-Emerick het beste bij Arsenal.'

Arsenal betaalt naar verluidt 63 miljoen euro voor Aubameyang, die daarmee de duurste aankoop in de geschiedenis van The Gunners wordt. Dat record stond op naam van Alexandre Lacazette, die afgelopen zomer voor 53 miljoen over kwam van Olympique Lyon.

Aubameyang is de derde winteraanwinst van Arsenal, dat eerder al Henrikh Mkhitaryan en Konstantinos Mavropanos begroette. Daartegenover stond het vertrek van Alexis Sánchez naar Manchester United.

De transfer van de spits lijkt samen te hangen met de aanstaande komst van Michy Batshuayi, die als hij zijn medische keuring doorstaat op huurbasis door Dortmund wordt overgenomen van Chelsea. The Blues zouden zich op hun beurt dan versterken met Arsenal-reserve Olivier Giroud.

'Arsenal had doelpunten Aubameyang nodig na verlies Sánchez'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.