Manchester United en Borussia Dortmund akkoord over megatransfer Sancho

Reacties

De toekomst van Jadon Sancho is nu al wekenlang onderwerp van gesprek en nu is er dan eindelijk duidelijkheid: de aanvaller vervolgt zijn carrière bij Manchester United. De Engelsen en Borussia Dortmund zijn het volgens de informatie van verschillende betrouwbare Duitse én Engelse media eens geworden over de transfervoorwaarden.

Manchester United en Borussia Dortmund akkoord over megatransfer Sancho
© Pro Shots

United gaat volgens de berichtgeving 85 miljoen euro betalen voor de 21-jarige Sancho, die eerder zelf al een akkoord bereikte met de Engelse recordkampioen over een vijfjarig contract. De transfersom kan door bonussen nog oplopen tot maximaal 95 miljoen euro. United betaalde in de clubgeschiedenis alleen voor de terugkeer van Paul Pogba (105 miljoen euro) een nog hoger transferbedrag.

Met de naderende toptransfer maakt United overigens niet alleen Dortmund, maar ook stadgenoot Manchester City een stuk rijker. De buurman van United ontvangt vijftien procent van de transfersom die de bij City opgeleide aanvaller oplevert. Dortmund pikte Sancho in de zomer van 2017 voor een kleine acht miljoen euro op uit de jeugdopleiding van City.

In vier jaar tijd speelde Sancho 137 wedstrijden voor Dortmund. Daarin was hij goed voor vijftig doelpunten. De aanvaller neemt momenteel met de Engelse nationale ploeg deel aan het EK, maar desondanks voorspelt BILD dat de transfer nog deze week wereldkundig zal worden gemaakt. Mogelijk komt er al donderdag witte rook.

Voor Dortmund wordt Sancho de op een na duurst verkochte speler uit de clubgeschiedenis. Het transferrecord blijft op naam van Ousmane Dembélé, die in 2017 voor 135 miljoen euro naar Barcelona vertrok.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.