Sánchez kan naar Barcelona, Sutton mist cultkeeper Shaw

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sánchez kan naar Barcelona, Sutton mist cultkeeper Shaw

'Hij is een geweldige centrale verdediger en ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om voor Barcelona te spelen. Ze zouden er echt sterker op worden'
André Onana, die Barcelona in januari 2015 verruilde voor Ajax, denkt de oplossing te hebben voor de defensieve kopzorgen bij de Catalanen. Ploeggenoot Davinson Sánchez zou volgens de Kameroener een uitstekende versterking zijn voor Barça. De twintigjarige Sánchez is bezig aan een ijzersterk eerste seizoen bij Ajax en zou volgens Onana niet misstaan in het verdedigingscentrum van de regerend Spaanse kampioen. (Marca)

• Sutton United-doelman Wayne Shaw domineerde vorige week de internationale media door tijdens het FA Cup-duel met Arsenal een Engelse pie naar binnen te werken. Vanwege verdenkingen van gokgedrag leidde die ogenschijnlijk onschuldige actie tot het vertrek van de 45-jarige doelman. Dat kwam de club zaterdag duur te staan. In het duel met Torquay United moest doelman Ross Worner na een kwartier geblesseerd naar de kant, maar Sutton had nog geen reservedoelman, waardoor verdediger Simon Downer moest optreden als gelegenheidsdoelman. Zonde, want dat was voor Shaw toch een piece of cake geweest.

'Het vertrek van Kanté is een groot gemis voor Leicester. Hij was een zeer belangrijke spelers op het middenveld. Hij hield alles bij elkaar en was één van de hoofdredenen dat ze kampioen werden. Sinds hij vertrokken is, is het veel lastiger voor het team'
Georginio Wijnaldum laat in gesprek met Sky Sports zijn licht schijnen over de situatie bij Leicester City. Volgens de Nederlandse Liverpool-middenvelder is het gemis van N'Golo Kanté, die afgelopen zomer naar Chelsea vertrok, één van de hoofdredenen.

'Kuijt is door de mand gevallen'
Aad de Mos heeft een duidelijke mening over wie trainer Giovanni van Bronckhorst zondag tegen PSV op de bank moet zetten: aanvoerder Dirk Kuijt. De Mos vond tegen ADO Den Haag de minste van alle spelers. 'Hij is een dissonant in het combinatievoetbal. In bepaalde fases sloegen ze hem over tegen ADO.' En dus zou de oud-trainer de 36-jarige Katwijker passeren. 'Er moet veel gelopen worden, dat is Kuijt zijn kracht niet meer.' (NRC)

• Nog één dag en dan is hij vijftig jaar oud: Kazu Miura. De Japanse spits die in 1998 al werd gepasseerd voor het WK omdat hij te oud was (toen slechts 31 jaar) staat al meer dan dertig jaar op het veld als prof. King Kazu weet nog altijd van geen ophouden. 'Ik hou van voetbal, mijn passie voor het spelletje is nooit veranderd', vertelt Miura op de FIFA-website. 'Ik weet dat ik niet meer de jongste ben en ik heb het fysiek een stuk lastiger, maar ik haal er nog steeds enorm veel plezier uit als mijn team wint of ik goed speel. Zo lang ik blijf genieten, ga ik door', aldus de spits van Yokohama FC.

'Sparta moet erin blijven en als wij geen kampioen kunnen worden, hoop ik op Feyenoord.'
• De in Rotterdam geboren Jetro Willems keert zondag terug in zijn geboortestad voor de topper tussen Feyenoord en PSV. 'Ik besef dat ik zondag thuis speel en ook weer uit. Er komt zeker veel familie kijken. Mijn meeste vrienden zijn voor Feyenoord. Ik moet minder mijn best doen, zeggen ze', aldus de linksback, die uiteraard hoopt dat PSV zich nog mengt in de titelstrijd. Maar: 'Als we verliezen, zeggen we dag tegen de titel.' (NOS)

• Het is voor beide keepers in de topper niet te hopen dat ze het voorbeeld van Javi Varas volgen. De doelman van Las Palmas gaf vrijdagavond in het competitieduel met Real Sociedad zelf de voorzet waaruit de bezoekers de winnende treffer maakten.

'We zijn net een band of brothers'
• In de strijd tegen degradatie uit de Premier League zorgt de saamhorigheid bij Swansea City er volgens Leroy Fer voor dat hij niet voor de derde keer in zijn loopbaan zal afdalen naar het Championship. Want de hele club is volgens de 27-jarige middenvelder een grote familie. 'Niet alleen de spelers, maar ook de trainer en de technische staf, iedereen die achter de schermen werkt.' (Swansea City)

'Ik ben met hem bevriend en heb ook met hem gesproken over PSV.'
Andrés Guardado heeft geprobeerd zijn talentvolle landgenoot Hirving Lozano (21) warm te maken voor een overgang naar Eindhoven. 'Hij is een jongen met veel toekomst, absoluut het grootste talent van Mexico. Hij hoopt in de toekomst naar Europa te kunnen gaan, naar PSV of een andere club. Maar hij heeft het niet voor het zeggen, want zijn club vraagt veel geld voor hem', aldus Guardado, die er zelf over nadenkt om na het WK 2018 naar de Verenigde Staten te verkassen. (De Telegraaf)

• De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair speelt op ludieke wijze in op het ontslag van manager Claudio Ranieri bij Leicester City. Voor een spotprijsje vertrekken uit de stad van de Engelse kampioen? Dat kan al voor tien pond. Dilly dong, dilly dong. Al zal Ranieri wegens zijn ongetwijfeld riante afkoopsom, gezien zijn tot 2020 lopende contract, niet hoeven te bezuinigen op zijn vliegticket.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.