Sánchez apetrots na historische goal tegen Duitsland

Reacties

Alexis Sánchez is een gelukkig man na zijn historische treffer tegen Duitsland donderdagavond (1-1). De aanvaller kroonde zich door zijn doelpunt in het Confederations Cup-duel tot topscorer aller tijden van Chili.

Sánchez apetrots na historische goal tegen Duitsland

Sánchez, die in het openingsduel met Kameroen nog op de reservebank begon vanwege een lichte enkelblessure, mocht tegen Duitsland wel aan de aftrap verschijnen. Lang had hij niet nodig om impact te maken: al binnen zes minuten was het raak. Arturo Vidal stuurde zijn ploeggenoot weg na slordig balverlies van Shkodran Mustafi en Sánchez punterde de bal langs doelman Marc-André ter Stegen.

Het was de 38stse treffer van Sánchez in het tenue van La Roja, waarmee hij topscorer aller tijden Marcelo Salas voorbij was. Een historisch moment, zo realiseerde de 28-jarige doelpuntenmaker zich achteraf. 'Het vervult me met trots. Ik weet nog goed dat ik juichte voor Salas en Iván Zamorano, dat zijn spelers die de mensen nooit zullen vergeten, en nu heb ik ze gepasseerd. Op een dag ga ik met een goed glas wijn genieten van mijn prestatie', liet hij weten aan Chileense media.

Duitse bondscoach Joachim Löw sprak achteraf zijn bewondering uit voor Sánchez en zijn ploeggenoten. 'Chili is een buitengewone ploeg en Sánchez is beresterk. Het was een wedstrijd van heel hoog niveau, die waanzinnig veel van ons vroeg.'

Door de remise in Kazan hebben Duitsland en Chili in het slotduel aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de halve finale van het toernooi om de Confederations Cup.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.