Samenvatting: spectaculaire start AS Monaco in Ligue 1

Reacties

In het eigen Stade Louis II is AS Monaco vrijdagavond met een zege aan het nieuwe Ligue 1-seizoen begonnen. Toulouse werd met 3-2 verslagen door de ploeg van Leonardo Jardim, die Terence Kongolo buiten de wedstrijdselectie had gelaten.

Samenvatting: spectaculaire start AS Monaco in Ligue 1

De Portugese coach van AS Monaco sprak na afloop niet specifiek over de van Feyenoord-overgekomen verdediger. Wel maakte Jardim duidelijk dat aankopen bij hem absoluut geen streepje voor hebben. 'Van de basiself vandaag waren er tien met wie ik de titel heb gewonnen. Zij zijn de kampioenen, ik heb vertrouwen in ze. De jongens die gekomen zijn, moeten hun plek verdienen. Bij dit team is niemand zeker van zijn plek. Moutinho speelt hier al vier jaar en weet hoe we spelen', legde hij bij L'Équipe zijn keuze voor Moutinho in plaats van Youri Tielemans uit.

De begeerde Kylian Mbappé haalde het einde van de wedstrijd niet. Het wonderkind viel een kwartier voor het einde uit. Jardim maakte na afloop direct duidelijk dat er geen reden is voor paniek: 'Ik verwacht dat hij binnen twee of drie dagen weer fit is. Dit was de eerste competitiewedstrijd en dan is er een andere intensiteit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.