'Salvador' Memphis kan niet volop genieten van zijn eerste Barça-goal

Reacties

Memphis Depay kent een goede start van zijn avontuur bij Barcelona en redde zaterdag een punt voor zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao (1-1). Van dolle vreugde is echter geen sprake bij de Nederlander, die in de Spaanse media wordt bedolven onder de complimenten.

'Salvador' Memphis kan niet volop genieten van zijn eerste Barça-goal
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
1 - 1
Barcelona
Barcelona

Memphis maakte een kwartier voor tijd zijn eerste competitiedoelpunt voor Barcelona, door uit een moeilijke hoek met links hard binnen te rammen. Hij werd daarmee de achttiende Nederlander met een officiële goal voor de Spaanse topclub. Later had Memphis ook nog de winnende op zijn schoen, maar deze kans wist de aanvaller niet te verzilveren.

Memphis stond daardoor na afloop met gemengde gevoelens de pers te woord. 'Het voelt geweldig om te scoren, maar ik ben teleurgesteld over het resultaat', zei de aanvaller. 'Daarom heeft dit verhaal twee kanten. Ik kan niet maximaal van mijn doelpunt genieten, omdat we niet de drie punten hebben gepakt. Mijn eerste goal voor deze club betekent veel voor me en ik wil nog meer brengen.'

De Spaanse media zijn lyrisch over het optreden van Memphis, die van Sport al een 8 kreeg en ook door Marca ('Wat een speler heeft Barça aangetrokken!') bejubeld werd. In een analyse van Mundo Deportivo wordt de Nederlander zondag 'Salvador Memphis' genoemd. 'Twee wedstrijden waren genoeg voor Memphis om de supporters van Barcelona enthousiast te maken', schrijft de Catalaanse krant in een ander stuk over de wedstrijd.

Het Spaanse AS durft al te stellen dat 'Barcelona een topper voor het komende lustrum' heeft aangetrokken. 'Memphis steekt een kaarsje aan in La Catedral', schrijft de sportkrant, verwijzend naar de bijnaam van het stadion van Athletic Bilbao (San Mamés). 'Velen van ons vragen zich af wat er zou zijn gebeurd met een aanval met Memphis en Lionel Messi samen, maar dat zullen we nooit te weten komen.'

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.