Salah vs Mané in finale Afrika Cup: Egypte dompelt Kameroen in rouw

Reacties

Egypte heeft zich donderdag na strafschoppen geplaatst voor de finale van het toernooi om de Afrika Cup. Ajax-doelman Andre Onana kon in de allesbeslissende penaltyserie geen rol van betekenis spelen en moest toezien hoe De Farao's afrekenden met thuisland Kameroen.

Salah vs Mané in finale Afrika Cup: Egypte dompelt Kameroen in rouw
© Imago
Kameroen
Kameroen
ns
0 - 0
Egypte
Egypte

Kameroen en Egypte maakten in Yaoundé uit wie het zondag tegen Senegal opneemt in de finale van het Afrika Cup-toernooi. Bij het thuisspelende land begon Onana onder de lat, bij de Egyptenaren verscheen sterspeler Mohamed Salah uiteraard aan de aftrap.

De eerste grote kans kwam op naam van Kameroen. Een dubbele kans beter gezegd, maar De Ontembare Leeuwen hadden de pech dat Michael Ngadeu beide keren het eindstation was. De verdediger van Gent knikte eerst nog op de lat en kreeg vervolgens uit een ingestudeerde corner de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar maaide volledig langs de bal.

Onana redt Kameroen
Na de pauze leek een onbegrijpelijke terugspeelbal van Martin Hongla Kameroen fataal te worden. Salah stormde moederziel alleen op het doel af en leek op weg naar de openingstreffer, maar dat was buiten Onana gerekend. De Ajacied trok een enorme sprint en was sneller bij de bal dan de vedette van de Egyptenaren, die zijn handen voor zijn gezicht sloeg na de opgelegde mogelijkheid

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Verlenging zonder Queiroz
Omdat er in de reguliere speeltijd geen doelpunten meer vielen, moest een verlenging uitkomst bieden. Carlos Queiroz maakte dat niet meer mee. De bondscoach van Egypte maakte zich pal voor tijd zo woest over een vermeende elleboogstoot, dat scheidsrechter Bakary Gassama hem zijn tweede gele en dus rode kaart voorhield. Queiroz was ziedend en moest worden weggehouden bij Gassama.

In de verlenging maakte geen van beide landen echt aanstalten om de halve finale te beslissen. In de penaltyreeks kreeg Onana de kans om zich te onderscheiden, maar het was juist zijn collega Gabaski die zich kroonde tot de held van de avond. De sluitpost van Egypte stopte de inzetten van zowel Harold Moukoudi als James Lea Siliki. Omdat ook Clinton N'Jie miste, stoten de Egyptenaren door naar de finale van het toernooi om de Afrika Cup.

De finale tussen Egypte en Senegal wordt zondag om 20.00 uur gespeeld in het Paul Biya Stadium in Olembé. Voor Salah en Sadio Mané is dat een bijzondere ontmoeting. Beide spelers zijn ploeggenoten van Virgil van Dijk bij Liverpool.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.