'Ruzie bij Rennes: ontslag na verboden gesprekken met Real Madrid'

Reacties

Stade Rennes maakte vrijdag in een kort statement zonder verdere uitleg melding van het vertrek van Olivier Létang. Volgens L'Équipe is de voorzitter weggestuurd nadat bekend was geworden dat hij gesprekken heeft gevoerd met Real Madrid over wonderkind Eduardo Camavinga.

'Ruzie bij Rennes: ontslag na verboden gesprekken met Real Madrid'
© Pro Shots

De zeventienjarige Camavinga staat bekend als een van de grootste talenten op de Europese velden. De middenvelder wordt hierdoor al geruime tijd in de gaten gehouden door de grootste clubs van Europa, maar clubeigenaar François-Henri Pinault wil zijn pareltje niet laten gaan. Volgens de berichtgeving van L'Équipe was Pinault dan ook woedend toen hij te horen kreeg dat Létang zonder toestemming heeft gesproken met Real Madrid over een mogelijke transfer voor de tiener.

Létang werd vrijdag uit zijn functie ontheven en de uitgelekte gesprekken met Real zou hier dus de reden voor zijn geweest. Camavinga maakte al op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Rennes, als jongste speler ooit bij de club, en is dit seizoen een vaste waarde op het middenveld. Rennes is bezig aan een uitstekend voetbaljaar en is als nummer vier van de ranglijst hard op weg naar kwalificatie voor de Champions League van volgend seizoen.

Overigens krijgt Létang mogelijk een bekende opvolger bij Rennes. Volgens Franse media is Arsène Wenger in beeld om het stokje over te nemen.

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Camavinga
Meer over E. Camavinga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.