Rutjes geeft Stevens de credits: 'Hij heeft elan en vuur gebracht'

Reacties

Huub Stevens heeft zich bescheiden opgesteld bij de festiviteiten bij Roda JC Kerkrade, maar wordt door Nathan Rutjes en Rick Plum aangewezen als de man die de ploeg voorwaarts heeft gestuwd. De opluchting is groot na de 1-0 zege op MVV Maastricht in de nacompetitie. Het veelbewogen seizoen is nu tot een goede einde gebracht.

Rutjes geeft Stevens de credits: 'Hij heeft elan en vuur gebracht'

Na het feest met de supporters te hebben gevierd op het veld verscheen Rutjes voor de camera van FOX Sports. 'Leuk, toch. Het gaat hartstikke gemoedelijk, dus dat is prima zo en oh jongens, wat zijn we blij hè. Het zag er helemaal niet naar uit dat we het zouden halen als je het verloop van het seizoen bekijkt. Ik zei weleens dat we de laatste reddingsboei van de Titanic hebben gepakt en zo voelt dat ook', aldus de middenvelder.

Rutjes had bij zijn dankwoord speciale aandacht voor de man die afgelopen week pas als redder in nood werd toegevoegd aan de technische staf: 'Ik moet één iemand heel erg bedanken en dat is toch wel Huub Stevens. Hij heeft zijn kop er als het ware ingegooid en daar ben ik hem heel dankbaar voor. Het waren zes bijzondere dagen. Hij heeft elan en vuur gebracht, zonder gekke dingen te doen of als een olifant door een porseleinkast te gaan.'

De coaching langs de lijn was de verantwoordelijkheid van Rick Plum, die als een soort adjudant fungeerde voor Stevens. Ook de voormalige assistent van de voor de duels met MVV weggestuurde hoofdcoach Yannis Anastasiou bedankte Stevens. 'Hij heeft de kar letterlijk en figuurlijk naar voren getrokken en geduwd. Wij zijn allemaal weer achter die kar gaan staan. Het was niet goed vandaag, maar dat werd ook niet gevraagd. Er werd gevraagd om een team op de been te zetten en dat hebben we met zijn allen gedaan', zei de jubelende Plum.

Van Hyfte

Wat lijfsbehoud voor de supporters van Roda betekent, zag aanvoerder Tom Van Hyfte aan de tranen na afloop. Ook de middenvelder van de Limburgers gaf toe dat de opluchting groot was. 'Hier stond zoveel meer op het spel, zeker met deze derby. Ik ben blij dat het seizoen erop zit', aldus Van Hyfte, die hoopt dat het eindelijk rustig wordt in Kerkrade. Van Hyfte: 'Ik zit hier nu drie jaar en het is al drie jaar hetzelfde. Ik hoop dat het volgend jaar stopt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.