Russische bondscoach looft uitblinker Smolov

Reacties

Met een 2-0 overwinning op Nieuw-Zeeland begon gastland Rusland zaterdagavond goed aan de strijd om de Confederations Cup. Fedor Smolov, die in 2010 veertien wedstrijden voor Feyenoord speelde, maakte de tweede goal van Rusland en kon rekenen op lof van zijn bondscoach.

Russische bondscoach looft uitblinker Smolov

In de tweede helft zette Smolov met een knappe solo een aanval op, waarna hij afspeelde en vervolgens een lage voorzet zelf binnen werkte voor de 2-0. De spits was de afgelopen twee seizoenen topscorer in de Russische competitie en ook bij het nationale elftal vindt Smolov het net makkelijk. Hij staat inmiddels al op acht doelpunten in 22 interlands voor Rusland.

Bondscoach Stanislav Cherchesov is dan ook tevreden met zijn spits. 'Diverse spelers waren goed, maar Fedor speelde geweldig. Het is duidelijk dat dit een georganiseerd, gedisciplineerd en strijdlustig team is. We kunnen succes boeken op dit toernooi', meent Cherchesov op de afsluitende persconferentie na de openingswedstrijd van het toernooi.

Smolov zelf denkt vooral aan het vervolg van het toernooi. 'Het belangrijke is dat we drie punten pakken. Ik denk dat we tevreden kunnen zijn met ons vertoonde spel. De eerste stap is gezet, maar we moeten nog twee belangrijke interlands spelen', kijkt de doelpuntenmaker naar de groepswedstrijden tegen Portugal (21 juni, aftrap 17.00 uur) en Mexico (24 juni, aftrap 17.00 uur).

Alleen de nummer één en twee van de groep gaan door naar de halve finale. In Groep B strijden Australië, Chili, Duitsland en Kameroen tegen elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.