Rusland sluit WK-voorbereiding af met zege op Marokko

Reacties

De WK-voorbereiding van Rusland zit erop. Vrijdagmiddag won de ploeg van bondscoach Fabio Capello in Moskou met 2-0 van Marokko, waar opvallend genoeg ex-PSV'er Manuel da Costa meespeelde.

Rusland sluit WK-voorbereiding af met zege op Marokko

Da Costa kwam in het verleden meerdere malen uit voor de Portugese jeugdploegen, maar het kwam nimmer tot een officiële interland. De in Frankrijk geboren verdediger werd in november 2006 en maart 2007 als speler van PSV weliswaar opgeroepen, maar tot een optreden voor de Portugese A-ploeg kwam het niet.

De nieuwe Marokkaanse bondscoach Badou Zaki zag zijn kans schoon en riep Da Costa, inmiddels onder contract bij het Turkse Sivassor en ook in het bezit van een Frans en Marokkaans paspoort, op voor de oefenduels met Mozambique, Angola en Rusland, waarin Da Costa telkens in de basis startte.

Met hem en ex-Ajacied Mbark Boussoufa in de ploeg kon Marokko niet voorkomen dat Rusland zijn tweede oefenzege boekte in aanloop naar het WK in Brazilië. Na een 1-1 gelijkspel tegen Noorwegen en een 1-0 zege op Slowakije, won Rusland van Marokko dankzij twee treffers uit een corner. Na een half uur tikte Vasili Berezutski van dichtbij binnen, een half uur later volleerde Yuri Zhirkov (foto) schitterend raak toen een afgeslagen hoekschop voor zijn voeten belandde.

Hoe Rusland er daadwerkelijk voor staat moet op 17 juni blijken, als het in Groep H aantreedt tegen Zuid-Korea. Daarna wachten nog ontmoetingen met België (22 juni) en Algerije (26 juni).

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.