Ruildeal Milan met Parma brengt Zaccardo naar San Siro

Cristian Zaccardo vertrekt definitief naar AC Milan. De verdediger komt over van Parma, dat in ruil voor Zaccardo waarschijnlijk twee spelers van de Rossoneri krijgt.

Ruildeal Milan met Parma brengt Zaccardo naar San Siro

De 31-jarige Zaccardo zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2017 in San Siro houdt. In ruil voor de zeventienvoudig Italiaans international krijgt Parma in elk geval Djamel Mesbah, die bij AC Milan nauwelijks aan spelen toekomt. Daarnaast moet Rodney Strasser op huurbasis het seizoen in de Italiaanse kaasstad afmaken.

'We zijn de transfers aan het afronden', aldus Parma's algemeen directeur Pietro Leonardi. 'De onderhandelingen zijn in een vergevorderde fase. Er moeten nog enkele details worden besproken.'

Wat er ook gebeurt, Zaccardo speelt de aankomende jaren in het rood-zwart van AC Milan. 'Het is een eer om deel uit te maken van zo'n grote club. Ik wil er alles aan doen om mijn bijdrage aan het team te leveren.'

Met Zaccardo heeft AC Milan een ervaren speler in huis gehaald. Hij speelde namens Bologna, Palermo en Parma in totaal 366 Serie A-wedstrijden. In 2008 vertrok hij naar VfL Wolfsburg, maar na ruim een jaar keerde hij terug naar zijn vaderland.

De overgang van Zaccardo, die zowel centraal in de verdediging als op de flank uit de voeten kan, kan het definitieve einde van Ignazio Abate bij AC Milan betekenen. Zenit Sint-Petersburg zou miljoenen over hebben om de vleugelverdediger weg te plukken uit San Siro.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen