Royal Antwerp geeft Vitesse het goede voorbeeld tegen zwak Zulte

SV Zulte Waregem heeft een bijzonder slechte generale achter de rug voor het Europa League-duel met Vitesse van donderdagavond. Er werd zondagavond kansloos met 3-0 verloren van Royal Antwerp.

Obbi Oulare, vorig seizoen nog op huurbasis actief bij Willem II en nu door Watford in Antwerpen gestald, had een groot aandeel in de zege van Royal Antwerp. In de achttiende minuut schoot hij na een scherpe voorzet hard raak vanaf de rand van het strafschopgebied: 1-0.

Ook bij de tweede goal was een belangrijke rol weggelegd voor de fysiek sterke spits. Hij dacht een voorzet binnen te koppen, maar met een uiterste krachtsinspanning probeerde Marvin Baudry een doelpunt te voorkomen. De verdediger kopte de bal echter ongelukkig achter zijn eigen doelman.

Twaalf minuten na rust moest Zulte ook nog eens met tien man door nadat Michael Heylen zijn tweede gele kaart ontving. Geoffry Hairemans bepaalde de eindstand vervolgens op 3-0 door een strafschop te benutten. Royal Antwerp stijgt door de zege naar de derde plek, Zulte staat teleurstellend zevende.