Rotterdammer Alvin Fortes: 'Via Georgië naar een interland tegen Mahrez'

Reacties

De naam Alvin Fortes zal bij weinig mensen in Nederland een belletje doen rinkelen. Hij probeerde het bij RKC Waalwijk. Vitesse en FC Oss, belandde via avonturen in Turkije (Boluspor) en Tsjechië (Zbrojovka Brno) in Georgië bij FC Dila Gori en mag zich sinds vorige week zelfs Kaapverdisch international noemen.

Rotterdammer Alvin Fortes: 'Via Georgië naar een interland tegen Mahrez'

'Via de Georgische velden naar een interland tegen Mahrez en Brahimi', vat de 24-jarige Fortes zijn avontuur in een paar woorden samen. In de oefeninterland tegen Algerije (2-3 voor Kaapverdië) – voor meer dan tachtigduizend mensen in Algiers - maakte Fortes vorige week als invaller zijn debuut als Blauwe Haai. Riyad Mahrez en Yacine Brahimi stonden bij de tegenstander in het veld.

'Het is allemaal snel gegaan. Een droom kwam uit. Vroeger op straat hadden we het erover, nu was het grote moment.' Het is geen toeval dat het interlanddebuut uitgerekend nu plaatsvond. 'Eindelijk gaat het de goede kant op', klinkt Fortes opgelucht. 'Sinds januari speel ik bij FC Dila Gori in Georgië. Vier goals en twee assists in negen wedstrijden, het gaat lekker. Ik woon in de hoofdstad, Tbilisi, drie kwartier rijden van de club. We rijden met een aantal spelers naar Gori. Dat is meer een dorp, waar weinig te doen is. Het leven is prima en goedkoop. De club kun je vergelijken met Almere City. Er zijn plannen, de potentie is er zeker.'

Na zijn interlandverplichtingen meldde hij zich weer in Georgië, waar de competitie nog in volle gang is. 'Nog vijf wedstrijdjes, twee weken rust in juli om even terug naar Nederland te gaan en dan nog even verder. We staan derde, eindelijk speel ik ergens regelmatig. Ik heb veel slechte zaakwaarnemers gehad, zat bij clubs waar ik geen zekerheid en uitzicht had en ben zelf ongeduldig geweest. Als je in Georgië opvalt, komen de clubs. Uit Scandinavië is al wat interesse. Ik hoop op een volgend avontuur, hoop deze zomer een mooie stap te maken, Nederland is plan B.'

Een Rotterdamse Kaapverdiaan op ontdekkingstocht. 'We kennen allemaal het verhaal van Garry Mendes Rodrigues. Hij heeft ook altijd hard gewerkt en heeft moeilijke tijden gekend', sluit Fortes af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.