'Rots' De Ligt moet het na tegengoal Villarreal ontgelden in Italiaanse media

Reacties

Matthijs de Ligt wordt in Italiaanse media medeverantwoordelijk gehouden voor de gelijkmaker van Dani Parejo in het Champions League-duel met Villarreal. De kranten en tv-zenders in Italië tonen zich kritisch op de 'rots in de branding' van Juventus.

'Rots' De Ligt moet het na tegengoal Villarreal ontgelden in Italiaanse media
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
1 - 1
Juventus
Juventus

Dani Parejo hielp Villarreal dinsdagavond in Estadio de la Cerámica na ruim een uur spelen aan de 1-1 nadat Dusan Vlahovic al in de eerste minuut van de wedstrijd de openingsgoal maakte. Parejo kon vanuit een vrijstaande positie ongehinderd de gelijkmaker binnen schieten.

Analisten Dirk Kuijt en Youri Mulder wezen bij RTL en Ziggo al naar de rol van De Ligt bij die situatie en in Italiaanse media wordt de Oranje-international ook kritisch beoordeeld. In La Gazzetta dello Sport krijgt De Ligt een krappe voldoende voor zijn optreden: 5,5.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De Ligt is een reus en bezit op dit moment een overweldigende kracht, maar hij neemt deel aan een serie van fouten die leidde tot Parejo's doelpunt. Adrien Rabiot staat te slapen, maar De Ligt was ook niet waar hij moest zijn', aldus de Italiaanse sportkrant, die Rabiot aanwees als hoofdverantwoordelijke voor de 1-1.

Ook dagblad La Repubblica en Eurosport.it hebben een krappe voldoende voor De Ligt: eveneens in beide gevallen een 5,5. Bij Eurosport wordt de ex-Ajacied omschreven als 'rots in de branding' en een verdediger van 'graniet', maar in Vila-real was hij volgens de tv-zender niet alert genoeg op een beslissend moment. Bij Sport Mediaset komt De Ligt er met een 6,5 genadiger van af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.