Rossi haalt uit: 'Tackles? Bang? Wat een lachertje...'

Reacties

Giuseppe Rossi behoort tot zijn teleurstelling niet tot de WK-selectie van Italië. De aanvaller van Fiorentina was hersteld van een zware knieblessure, waardoor het zeer de vraag was of hij in topconditie naar Brazilië zou afreizen. Volgens hemzelf heeft zijn afvallen niets te maken met zijn fitheid.

Rossi haalt uit: 'Tackles? Bang? Wat een lachertje...'

Rossi was lang de gedroomde aanvalspartner van Mario Balotelli, maar is in de pikorde van bondscoach Cesare Prandelli voorbijgestreefd door Antonio Cassano, Alessio Cerci en Lorenzo Insigne. En dat terwijl Prandelli eerder nog liet weten tot het laatste moment te zullen wachten op de 27-jarige schaduwspits, die dit seizoen zeventien keer scoorde voor Fiorentina.

Door een indrukwekkende terugkeer tijdens de slotfase van de Serie A leek Rossi ondanks zijn kruisbandkwetsuur op koers te liggen voor het WK. Pepito scoorde tegen Sassuolo en Torino, waarmee hij na zijn veertien competitiegoals van de eerste seizoenshelft opnieuw bewees dat het scoren hem in het bloed zit.

Dat Prandelli hem niet selecteerde leek dan ook vooral met een gebrek aan wedstrijdritme te maken te hebben, maar Rossi heeft dat maandagochtend ontkend. 'Voor iedereen die zegt dat ik niet in vorm ben: vraag maar naar de resultaten van de tests die ik deze week heb ondergaan. Je zal versteld staan', reageerde de dertigvoudig international via Twitter.

Giuseppe Rossi kon Cesare Prandelli klaarblijkelijk niet overtuigen met zijn optreden tegen Ierland.
Giuseppe Rossi kon Cesare Prandelli klaarblijkelijk niet overtuigen met zijn optreden tegen Ierland.

Slidingverbod
Bovendien zou Rossi vanwege zijn lange historie met knieblessures bang zijn duels aan te gaan met verdedigers. Op trainingen van Fiorentina kregen zijn ploeggenoten lange tijd zelfs een slidingverbod. 'Tackles? Bang? Wat een lachertje... Ik ben elke verdediger te vlug af met mijn inzicht', doet Rossi ook die verhalen af als onzin. Hij is zelfs bereid te bewijzen dat hij niet bang is. 'De volgende keer zal ik me als een amateur onderuit laten halen door een verdediger.'

Zondagavond liet Federico Pastorello, de zaakwaarnemer van Rossi, ook al weten dat de Italiaans-Amerikaanse aanvaller uitermate teleurgesteld was over het besluit van Prandelli, die Rossi afgelopen zaterdag tegen Ierland (0-0) nog een basisplaats gaf. Dat Rossi desondanks niet meegaat naar Brazilië, zorgt er evenwel niet voor dat hij niet als supporter voor de tv zal zitten. 'Het is nu vooral belangrijk om Italië aan te moedigen. Forza Italia!'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.