Rosheuvel na veelbesproken rode kaart wel inzetbaar tegen Ajax

Reacties

Roda JC Kerkrade heeft de opgelegde schorsing van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, voor Mikhail Rosheuvel geaccepteerd. De aanvaller werd in het duel met Excelsior (1-0) afgelopen zaterdag in de 36ste minuut van het veld gestuurd na een tackle van achteren op Zakaria El Azzouzi.

Rosheuvel na veelbesproken rode kaart wel inzetbaar tegen Ajax

Tijdens de wedstrijd gaf debutant-scheidsrechter Rob Dieperink zonder te twijfelen direct rood. De coach van Roda, Robert Molenaar, kon zich vinden in de beslissing van de scheidsrechter. Rosheuvel liet echter na de wedstrijd tegenover FOX Sports weten het niet eens te zijn met de beslissing van de arbiter. 'Ik vond het zelf geel. Het was geen slimme overtreding, maar het was niet mijn intentie om een doodschop uit te delen. Hij kruist voorlangs en daardoor zag het er heel ongelukkig uit.'

De aanvaller mist door de schorsing het duel tussen Roda JC en AZ van 19 november. Als de Limburgers een week later op bezoek gaan bij Ajax zal de buitenspeler wel weer inzetbaar zijn voor Roda JC.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Schorsing Dijkhuizen
Ook Cambuur Leeuwarden accepteert de schorsing die de KNVB hen heeft opgelegd. Coach Marinus Dijkhuizen is daardoor niet aanwezig bij de Friezen tijdens het duel tegen Fortuna Sittard. De oefenmeester werd afgelopen vrijdag weggestuurd door scheidsrechter Bax na protesten bij de eerste tegentreffer van NEC wegens gevaarlijk spel. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.