Roord keert terug naar Engeland: 'Ik geniet van de manier waarop ze spelen'

Reacties

Jill Roord keert na twee seizoenen bij VfL Wolfsburg terug naar de Women's Super League. De 26-jarige international, die in het verleden het shirt van Arsenal droeg, heeft een driejarig contract getekend bij Manchester City.

Roord keert terug naar Engeland: 'Ik geniet van de manier waarop ze spelen'
© Pro Shots

Op de officiële kanalen van City laat Roord weten de speelstijl van haar nieuwe werkgever te bewonderen. 'Het is een grote club en ik geniet van de manier waarop ze spelen. Ik denk dat dat perfect bij me past. Als je uitkomt voor City, speel je om alle prijzen. Ik hoop samen succesvol te zijn en het potentieel van het team te benutten.'

Roord is geen onbekende in Engeland, waar ze tussen 2019 en 2021 uitkwam voor Arsenal. The Gunners plaatsten zich afgelopen seizoen als nummer drie voor de Women's Champions League, iets wat nummer vier City niet lukte. The Citizens haalden evenveel punten, maar beschikten over een minder doelsaldo. 'Met de kwaliteiten die we hebben, is het mogelijk om terug te keren in de Champions League.'

Roord, die afgelopen seizoen met Wolfsburg nog uitkwam in de finale van de Champions League, kwam de afgelopen twee jaar uit voor Wolfsburg. In Duitsland kwam de Oranje-international tot 31 doelpunten in 69 wedstrijden. Bij City gaat ze spelen met rugnummer 20.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.