Rooney maakt indruk met eerste hattrick in MLS

Reacties

Wayne Rooney heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn eerste hattrick in Amerikaanse dienst gemaakt. De 33-jarige aanvaller hielp DC United met drie goals in iets meer dan een half uur tijdbestek aan een eenvoudige thuiszege op Real Salt Lake in de MLS, waarin het Atlanta United van trainer Frank de Boer komende nacht in actie komt. 

Rooney maakt indruk met eerste hattrick in MLS
DC United
DC United
5 - 0
Real Salt Lake
Real Salt Lake

Voor Rooney waren het zijn eerste goals van het MLS-seizoen. Met achtereenvolgens een benutte strafschop, een heerlijk wippertje en een intikker leidde de Engelse ex-international zijn ploeg naar de tweede overwinning op het seizoen, nadat DC United tijdens de eerste speelronde bij het MLS-debuut van De Boer titelhouder Atlanta had geklopt. Vorige week werd het uitduel met New York City FC 0-0, het doelsaldo is na drie duels nu 7-0.

Sinds Rooney in de Major League Soccer speelt, toont de voormalig speler van Everton en Manchester United voortdurend aan het voetballen allerminst verleerd te zijn. In zijn eerste half jaar in de VS was de al snel tot aanvoerder benoemde sterspeler goed voor twaalf doelpunten in twintig wedstrijden, nu staat zijn teller dus op drie goals na drie duels. Opmerkelijk genoeg maakte Rooney al zijn vijftien treffers voor DC United in thuiswedstrijden. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LA Galaxy
LA Galaxy
3 - 2
Minnesota United
Minnesota United

Bij LA Galaxy speelde een van die andere MLS-vedetten, Zlatan Ibrahimovic, niet mee. De 37-jarige Zweed maakte tijdens de eerste speelronde nog de winnende op bezoek bij Chicago Fire, maar kampt sindsdien met een achillespeesblessure. Vorige week kon het elftal van de Argentijnse coach Guillermo Barros Schelotto het gemis van zijn sterspeler niet opvangen tegen FC Dallas (2-0), dit keer ging het beter tegen Minnesota United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.