Rooney bezorgt United late winst, debuut Emanuelson

Wayne Rooney heeft Manchester United in de slotfase van het duel met Fulham drie punten bezorgd. De Engelsman scoorde ruim tien minuten voor tijd het enige doelpunt (0-1).

Fulham-manager Martin Jol besloot Urby Emanuelson, overgekomen van AC Milan, op de bank te laten beginnen. Eyong Enoh, die op de laatste dag van de transferperiode Ajax verliet voor Fulham, zat nog niet bij de selectie. Datzelfe gold voor PSV-huurling Stanislav Manolev.

Zowel de Londenaren als Manchester United kreeg in de beginfase verschillende kansen. Zo was Patrice Evra dichtbij namens de bezoekers, maar hij raakte de lat. Enkele minuten later was Bryan Ruiz bijna trefzeker, maar zijn afstandsschot kwam hard tegen de paal. De doelpalen werden daarna nog niet met rust gelaten, want ook Wayne Rooney raakte de paal.

Vlak voor rust kreeg Manchester United een corner, maar het duurde erg lang voordat deze genomen kon worden. De lichtinstallatie op Craven Cottage viel volledig uit, waardoor het veld in het donker was gehuld. Scheidsrechter Kevin Friend stuurde de spelers naar de kleedkamer en kwam enkele minuten terug toen de lichtmasten hun werk weer deden. Nog geen vijf minuten later floot Friend af voor rust. Waar de openingsfase zo interessant was, zo terughoudend gingen de ploegen de tweede helft in. Emanuelson mocht uiteindelijk ruim twintig minuten voor tijd opdraven en werd warm onthaald door de eigen supporters. Diezelfde fans treurden tien minuten later toen Manchester United in de slotfase toch nog toesloeg. Rooney kreeg te veel ruimte en schoof de bal knap in de verre hoek. Even later had Robin van Persie het duel kunnen beslissen, maar hij wist zijn productie niet op te krikken.

Fulham speelde in de slotfase alles of niets en kwam nog enkele keren dichtbij. Onder meer Van Persie redde The Mancuncians door in de blessuretijd een bal van de lijn te halen.

Manchester United blijft door de winstpartij fier aan kop staan in de Premier League. Met 62 punten uit 25 duels is de voorsprong op nummer twee Manchester City tien punten. The Citizens moeten nog wel in actie komen, zondag tegen Liverpool. Fulham blijft dertiende met 28 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.