Rooney bekroont comeback Man United

Manchester United leek lange tijd voor de tweede keer op rij punten te verspelen in het Premiership maar liep uiteindelijk zelfs uit op Chelsea. De koploper van Engeland knokte zich wat gelukkig terug bij Everton. De voortdurend uitgejouwde Wayne Rooney en voormalig NEC'er Chris Eagles maakten het verschil op Goodison Park (2-4).

Rooney bekroont comeback Man United

Everton was het eerste uur verreweg het succesvolste. De thuisploeg ging er hard tegenaan en kwam wat gelukkig op voorsprong. In de twaalfde minuut werd een vrije trap van Alan Stubbs van richting veranderd door Michael Carrick, waardoor Edwin van der Sar net teveel voorbij de bal was om hem alsnog te stoppen.

Na rust volgde een tweede tik voor Man United. Manuel Fernandes verschaftte zich wat ruimte en waagde het van rechts van ruim twintig meter. Het schot van de 21-jarige Portugees was kiezelhard en loepzuiver. Van der Sar zag de bal in de korte hoek hoog tegen de touwen eindigen.

Met nog veertig minuten op de klok zette de ploeg van manager Alex Ferguson aan voor een inhaalrace. Mede dankzij knullig verdedigen van Everton slaagde die comeback volledig. De ploeg uit Liverpool gaf twee goals cadeau. Eerst blunderde Ian Turner opzichtig. De doelman van Everton liet een eenvoudige hoge bal los. John O'Shea profiteerde.

Vervolgens deed Phil Neville zijn ex-ploeggenoten een groot plezier. Hij werkte de bal uit de kluts in zijn eigen doel. De voorsprong en de beslissing kwamen wel van de voet van spelers van Manchester United. Rooney haalde zijn gram door de 2-3 knap binnen te schieten. Eagles, die dit seizoen vijftien keer uitkwam voor NEC (één goal), fleurde zijn debuut op met een bekeken schot.

Door de vier treffers in een half uur verliet United Liverpool met een smile van oor tot oor. Het gat met Chelsea, dat tijdens de wedstrijd virtueel langszij was gekomen, liep op tot vijf punten omdat de Londenaren thuis gelijkspeelden (2-2) tegen Bolton Wanderers. Er staan nog drie speelronden op het programma in het Premiership.

Bekijk hier al onze video's