Room baalt na debuut tegen Jong Ajax, Flemming straalt

Het was 'even wennen' voor Eloy Room tijdens zijn eerste officiële wedstrijd voor PSV. Hij stond vrijdagavond onder de lat bij de beloftenploeg van de Einhovenaren thuis tegen Jong Ajax en verloor kansloos met 0-3. Aan de andere kant kende aanvoerder Zian Flemming juist een droomdebuut met een doelpunt.

Na 212 wedstrijden op het hoogste niveau was de Jupiler League even omschakelen voor Room. 'Het is wennen, maar het was in ieder geval lekker om weer een wedstrijd te spelen', zo zei hij na afloop van de wedstrijd tegen de camera's van Fox Sports. 'Het was een lastige wedstrijd waarin we alleen maar achter de feiten aanliepen en dan weet je dat Ajax er op een gegeven moment met positiespel doorheen loopt. Dat is dodelijk.'

Room laat weten het fijn te vinden in een nieuwe omgeving te zijn. 'Ik ben goed opgevangen door de jongens en de club. Maar het is nog wel even wennen aan de nieuwe teamgenoten, trainers en mensen binnen PSV, na zo lang bij dezelfde club te hebben gezeten.'

'Het kan nog beter'
In de negende minuut moest Room een antwoord schuldig blijven op de inzet van Mateo Cassierra, die even later ook de 0-2 van David Neres voorbereidde. In de tweede helft vergrootte Ajax-aanvoerder Zian Flemming het leed van Jong PSV door met een vrije trap door de Eindhovense muur de 0-3 te maken.

Flemming wist na afloop niet zeker of hij blijer was met zijn debuut of met de goal. 'Misschien dat ik die goal wel langer onthoud, al raakte ik hem niet eens zo goed als dat ik kan. Normaal kan het nog wat beter en hoger, maar blijkbaar was-ie moeilijk genoeg.'

Jong Ajax, waar aankoop Luis Manuel Orejuela debuteerde namens de Amsterdammers, was heer en meester in Eindhoven, of 'oppermachtig', zoals Flemming het verwoordt. 'We hadden vanaf het begin al de controle en maakten snelle goals. In de rust zeiden we tegen elkaar 'snel doordrukken en die derde maken' en dat deden we. En eigenlijk hadden dat er nog meer moeten zijn.'