Rood aanlopend ADO Den Haag pakt punt in Venlo

ADO Den Haag sleepte met negen man een punt over de eindstreep. Aan de hand van Keisuke Honda poetste VVV-Venlo in een tumultueus duel een achterstand weg (2-2).

Uitblinker Honda stond met twee doelpunten in de schijnwerpers, maar Richard Liesveld vervulde een andere hoofdrol in Venlo. De scheidsrechter trok elf gele kaarten, waarvan Karim Soltani en Ricky van den Bergh er twee incasseerden. ADO Den Haag maakte het duel af met negen man.

Liesveld haalde zich ook de Haagse woede op de hals door de 2-2 van Honda toe te kennen. Volgens de arbiter haalde ADO-keeper Barry Diteweg de inzet van de Japanner van achter de lijn weg, waar de gasten een andere mening waren toegedaan.

De gelijkmaker was verdiend voor VVV maar zuur voor ADO Den Haag, dat de wedstrijd zo goed was begonnen. Wesley Verhoek gaf de ploeg van trainer Raymond Atteveld een goede start. Van den Bergh verdubbelde na een half uur de marge uit een strafschop, die volgde op een handsbal van Sandro Calabro. De Hagenaar had pech dat zijn inzet vroeg in de tweede helft op de lat eindigde. Honda had acht minuten voor rust de spanning teruggebracht door op aangeven van huurling Diogo Viana raak te schieten.