'Ronaldo ziet deal over verkoop Valladolid klappen door degradatie'

Reacties

De supporters van Real Valladolid waren al klaar met Ronaldo, maar de grootaandeelhouder wil de club naar eigen zeggen niet op het tweede niveau achterlaten. Had Valladolid zich gehandhaafd, dan was de overname naar alle waarschijnlijkheid een feit geweest.

'Ronaldo ziet deal over verkoop Valladolid klappen door degradatie'
© Pro Shots

Ronaldo is in het bezit van bijna 73 procent van de aandelen van de club uit Castilië en Leon. O Fenomeno overwoog zijn meerderheidsbelang eerder al te verkopen en terug te keren naar Brazilië. Dat was de vurige wens van de supporters, die Ronaldo verwijten te weinig met hun club bezig te zijn en meer oog te hebben voor andere zaken.

Een verkoop was vorige maand erg dichtbij. Ronaldo bereikte overeenstemming met een Amerikaanse investeringsgroep, die zich voor tachtig miljoen wilde inkopen. Volgens Relevo lag er zelfs een akkoord en was de enige voorwaarde dat Valladolid behouden zou blijven voor La Liga. Daarin is de club niet geslaagd, waardoor de deal klapte.

Niet over nagedacht
'De markt voor de verkoop van clubs is natuurlijk hot, maar ik ga hier niet weg voordat ik de erfenis achterlaat die ik wil', zei Ronaldo over Valladolid. 'Ik heb er niet over nagedacht om de club van de hand te doen.'

Volgens Relevo is dat de halve waarheid. Ronaldo wilde de operatie wel degelijk laten doorgaan, maar de sportieve teloorgang heeft zijn plannen in de war geschopt. Toch is een verkoop op het tweede niveau niet uitgesloten. In een overnamecontract kan een variabele worden opgenomen dat de club binnen een of twee jaar naar La Liga moet promoveren.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Valladolid
Meer over Real Valladolid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.