'Ronaldo stapt met transferverzoek af op clubleiding Man United'

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft bij Manchester United het verzoek ingediend om te vertrekken als er een goed bod op hem wordt uitgebracht, melden The Times en The Athletic zaterdag. Er wordt al langer gespeculeerd over de vertrekwens van de aanvaller, maar volgens de krant heeft Ronaldo nu daadwerkelijk gevraagd om een transfer.

'Ronaldo stapt met transferverzoek af op clubleiding Man United'
© Pro Shots

Ronaldo wil graag in de Champions League blijven spelen, maar Manchester United komt volgend seizoen uit in de Europa League. Sinds hij in 2003 vertrok bij Sporting Portugal speelde Ronaldo negentien seizoenen lang onafgebroken in de Champions League. Hij is qua aantal wedstrijden (183), doelpunten (140) en assists (42) de recordhouder in de grootste Europese clubcompetitie.

Volgens The Times denkt Ronaldo nog drie à vier seizoenen mee te kunnen op topniveau. Die jaren wil hij graag doorbrengen bij een club die hem de mogelijkheid biedt om zijn persoonlijke records aan te scherpen en zijn prijzenkast verder te vullen. Bayern München en Chelsea zouden intern al hebben gesproken over Ronaldo, al ontkende technisch directeur Hasan Salihamidzic van Bayern vorige week dat zijn komst aan de orde is. The Athletic maakt ook melding van belangstelling van Napoli.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op dit moment staat de Portugees tot medio 2023 onder contract op Old Trafford. Zijn verbintenis loopt nog een jaar door, maar bevat een optie voor een extra seizoen. Een jaar geleden betaalde Manchester United een vaste transfersom van 15 miljoen euro voor Ronaldo, die nog kon oplopen tot 23 miljoen euro. Hij kwam over van Juventus.

Vorige week meldde ESPN nog dat Manchester United aan Ronaldo heeft laten weten dat een vertrek deze zomer onbespreekbaar is. Erik ten Hag denkt de routinier meer dan goed te kunnen gebruiken. Afgelopen seizoen was Ronaldo in alle competities bij elkaar goed voor 24 doelpunten in 38 wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.