Ronaldo reageert: 'Eusébio hoeft niet verdrietig te zijn'

Cristiano Ronaldo heeft op respectvolle wijze de levende legende Eusébio van repliek voorzien. Zijn illustere voorganger meende dat de 28-jarige Portugees in de nationale ploeg gemakkelijker aan zijn doelpunten komt dan decennia terug, toen Eusébio voor Portugal zijn interlands afwerkte.

Ronaldo reageert: 'Eusébio hoeft niet verdrietig te zijn'

'Ik speelde iets meer dan zestig interlands om tot 41 goals te komen', stelde Eusébio. 'Heden ten dage wordt er véél meer gespeeld en sta je ook tegenover zwakkere opponenten. Ik speelde nooit tegen Liechentstein of Azerbeidzjan.'

'Hij hoeft niet verdrietig te zijn, records zijn er nu eenmaal om gebroken te worden', aldus Ronaldo. 'We zijn inderdaad niet te vergelijken en Eusébio zal altijd een grootheid blijven. Ik wil alleen maar proberen nóg honderd duels met Portugal te spelen.'

Ronaldo hoeft inmiddels nog maar vier doelpunten te maken om zich officieel topscorer aller tijden van Portugal te mogen noemen. De aanvaller van Real Madrid passeerde Eusébio door zijn hattrick tegen Noord-Ierland in de vorige speelronde van de WK-kwalificatiereeks. Ronaldo staat na 106 interlands op 43 goals en dat zijn er twee meer dan Eusébio. Wel had zijn voorganger veel minder wedstrijden nodig: 64. Momenteel is Pauleta nog altijd de topscorer van Portugal. Hij kwam in 88 interlands tot 47 goals.

Ontknoping
De ontknoping van WK-kwalificatiepoule F is uitermate spannend. De Portugezen moeten vrijdag en dinsdag in eigen huis winnen van Israël en Luxemburg om de druk op concurrent Rusland op te voeren. Dat land heeft directe plaatsing voor het WK in eigen hand. Als de Russen winnen in Luxemburg en Azerbeidzjan, is Portugal kansloos voor de eerste plaats.

'Ik geloof wel degelijk in een goede afloop', aldus Ronaldo. 'Wij moeten twee keer winnen. Als dat lukt, kunnen we naar Rusland gaan kijken. Als we niet in onze opdracht slagen, hoeven we niet eens over het WK te praten', gaat de Portugees voorbij aan de mogelijke ontsnappingsroute via de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen