Ronaldo-loos Juventus in eigen huis pijnlijk onderuit

Reacties

Empoli heeft voor een stunt gezorgd door Juventus in eigen huis te verslaan. Cristiano Ronaldo werd node gemist door de club uit Turijn.

Ronaldo-loos Juventus in eigen huis pijnlijk onderuit
© Pro Shots
Juventus
Juventus
0 - 1
Empoli
Empoli

Hij was in de periode 2018-21 goed voor liefst 101 doelpunten in 134 officiële wedstrijden, afgelopen seizoen werd hij met 29 treffers overtuigend topscorer van de Serie A, maar de tijd van Cristiano Ronaldo bij Juventus is voorbij. Vrijdag werd bekend dat de 36-jarige Portugees terugkeert naar Manchester United. En dag later speelde Juventus zijn eerste wedstrijd in het post-Cristiano Ronaldo tijdperk en meteen ging het mis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Halverwege de eerste helft kwam Empoli verrassend op voorsprong via Leonardo Mancuso. De aanvaller kwam enigszins gelukkig in balbezit en rondde koel af. De naar de Serie A gepromoveerde club liet zich in de eerste helft regelmatig aanvallend zien, maar Juventus - waar Matthijs de Ligt de hele wedstrijd speelde - had een groot overwicht en kreeg ook een paar mogelijkheden. Met name Federico Chiesa liet zich zien, terwijl Paulo Dybala een ongelukkige wedstrijd speelde.

Na rust kwam ook Álvaro Morata erbij in de jacht op de gelijkmaker. Empoli bleef echter eenvoudig op de been in het Juventus Stadium. Manuel Locatelli kreeg zo'n twintig minuten voor tijd de beste kans op de gelijkmaker, maar de inzet van de invaller ging naast. Het bleef uiteindelijk 0-1, waardoor Juventus na twee speelrondes nog altijd wacht op zijn eerste overwinning van het seizoen. Massimiliano Allegri is zodoende teleurstellend gestart aan zijn tweede tijdperk als trainer van De Oude Dame.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.