Ronaldo: 'Leuk of niet, ik ga de geschiedenisboeken in'

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft geen gebrek aan zelfvertrouwen. De 31-jarige vedette van Real Madrid beseft wat hij losmaakt met zijn prestaties.

Ronaldo: 'Leuk of niet, ik ga de geschiedenisboeken in'

Fan of criticaster, eenieder zal erkennen dat de cijfers van Ronaldo imponerend zijn. In zijn laatste duel, toen hij Real eigenhandig met drie goals langs VfL Wolfsburg en naar de halve finale schoot (3-0), voerde de Portugees zijn totaal op naar 93 in slechts 125 optredens.

De topschutter aller tijden van de Champions League is content met die fraaie cijfers en onderschrijft de waarde ervan. 'Ik twijfel er niet over dat ik de geschiedenisboeken inga', aldus Ronaldo in gesprek met UEFA.com. 'Of mensen het nou leuk vinden of niet, de cijfers spreken voor zich. De een vindt het leuker dan de ander, maar ik sta al tussen al die andere grootheden en ben nu al onderdeel van de voetbalhistorie.'

Met Real Madrid komt Ronaldo woensdag mogelijk in actie in de return tegen Manchester City. In het heenduel moest hij verstek laten gaan vanwege zijn bovenbeenblessure. Nog steeds is niet helemaal duidelijk of de aanvaller woensdag wel van de partij is, al heeft hij al wel zijn rentree op het trainingsveld gemaakt.

De cijfers van dit seizoen tonen hoe belangrijk Ronaldo voor Real is. Hij scoorde in het miljoenenbal immers zestien keer in tien duels en daarmee is hij nog maar één goal verwijderd van zijn eigen record uit het seizoen 2013/14. 'Het is een voorrecht de all time-topscorer te zijn. Ik ben zo gelukkig geweest de Champions League al twee keer te hebben gewonnen. Nu wil ik meer, nog dit jaar.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.