Zidane is blij voor Bale en rekent op Ronaldo en Benzema

Reacties

Zinedine Zidane was na de zege van Real Madrid op Real Sociedad (0-1) erg te spreken over de werklust van zijn ploeg. De Koninklijke kreeg de bal er tachtig minuten lang niet in, maar Gareth Bale maakte uiteindelijk de verlossende treffer.

Zidane is blij voor Bale en rekent op Ronaldo en Benzema

'Ik ben erg blij voor Gareth, want hij heeft veel pech met blessures gehad dit jaar', zei Zidane op zijn persconferentie na afloop van het duel in San Sebastián. 'Wanneer hij goed speelt en ik zie hem scoren, maakt dat me blij voor hem en voor het team', aldus Zidane. De Welshman miste door verschillende spierblessures dit seizoen een hoop duels voor Real, maar staat desondanks al op negentien treffers in La Liga.

In het duel met Sociedad eiste de rechtsbuiten bij afwezigheid van Cristiano Ronaldo en Karim Benzema de hoofdrol op. 'Hij had in de eerste helft ook al kunnen scoren', blikte Zidane terug. Bale stuitte echter, net als zijn teamgenoten, keer op keer op doelman Gerónimo Rulli. Tien minuten voor tijd kreeg hij de bal er alsnog in met een strakke kopbal uit een voorzet van Lucas Vázquez.

'We hebben gevochten, geleden en gewerkt tot het einde tegen een team dat heel goed speelde. Ik ben blij met de werklust', loofde Zidane zijn ploeg, die aanstaande woensdag aantreedt tegen Manchester City in de halve finale van de Champions League. De kans is groot dat de Franse trainer dan weer over zijn onvolprezen aanvalstrio BBC kan beschikken. 'We denken dat zij er klaar voor zijn', onthult Zidane.

Het geblesseerde duo baarde afgelopen week opzien door de medische staf van Real over te slaan bij hun revalidatie. Ronaldo zocht zijn heil bij een privékliniek, waar hij zich ook klaarstoomde voor het WK 2014, terwijl Benzema zich liet behandelen door Juan Muro, de dokter die door Real in de zomer de laan uit werd gestuurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.