Lost de Argentijnse hoop Rulli zijn belofte in tegen Real?

Reacties

In de 36ste speelronde van de Primera División ontvangt Real Sociedad Real Madrid (zaterdagmiddag, 16.00 uur). VI-redacteur Bas van den Hoven blikt vooruit op dat duel, met speciale aandacht voor Sociedad-doelman Gerónimo Rulli.

Lost de Argentijnse hoop Rulli zijn belofte in tegen Real?

La Plata, Argentinië. Het is het thuis van voetbalclub Estudiantes en de geboorteplaats van onder anderen Juan Sebastián Verón en Martín Palermo. Het contrast met het plaatsje Ermelo is groot. Daar in Gelderland, waar Real Sociedad in de zomer van 2014 op trainingskamp is, begint de dan 22-jarige Rulli aan zijn carrière op Europese bodem. Real Sociedad verliest Claudio Bravo aan Barcelona en komt met een konijn uit de hoge hoed. De in La Plata opgegroeide Rulli moet de Chileen doen vergeten in San Sebastián.

Zo'n honderd meter bedraagt de afstand tussen Bravo en zijn opvolger tijdens Sociedad-Barça. Toekijken, meer kan de Barcelona-doelman niet doen op de avond van 9 april. Luis Suárez komt met een wippertje, Arda Turan kiest voor een droge knal, Andrés Iniesta gaat voor een schot van afstand en Lionel Messi waagt zijn kans met een punter. Het is allemaal niet genoeg. Onvoldoende om de 1-0 achterstand weg te poetsen. Rulli draagt een lange broek en zijn shirt is iets te groot. Als een zevenjarige voetballer die op een winterdag zijn geblesseerde doelman vervangt bij de F'jes. Het beeld bedriegt, want tussen de palen van het Sociedad-doel staat een topper in wording.

Het huidige Argentijnse nationale elftal loopt over van balvirtuozen. Fijnbesnaarde spelers, jongens die eenmaal met de bal aan de voet de tegenstander laten wanhopen. Lionel Messi, Sergio Agüero, Angel Di María. Bondscoach Gerardo Martino heeft wat te kiezen. Onder de lat is de spoeling dun. Nummer één is Sergio Romero. Een reservekeeper van Manchester United als eerste keus, het oogt wat mager voor een voetbalnatie als Argentinië. De hoop, ook die van Martino, is gevestigd op Rulli, die wel al is opgeroepen, maar nog wacht op zijn interlanddebuut. 'Rulli is waarschijnlijk voor de komende tien jaar de keeper van het nationale elftal', aldus de ex-coach van Barça.

Rulli beschikt over een sterke persoonlijkheid, dat weet zijn vader uit ervaring maar al te goed. 'Jij bent nooit keeper geweest en weet dus niets van die positie. Je kunt aanmerkingen op het spel van de veldspelers hebben, maar niet op dat van mij. Focus je op de zaken waar je iets vanaf weet', met die woorden krijgt coach Omar Rulli er van langs van zijn dan elfjarige zoon, die in zijn jeugd ook ballenjongen is bij Estudiantes. 'En ik had nog gelijk ook', zegt de Sociedad-goalie in een interview op de FIFA-site. Eigenzinnig, dat is de beloftevolle Argentijn zeker. Zo draagt hij bij voorkeur een lange zwarte broek bij het keepen. 'Een kwestie van comfort.'

Het seizoen van nummer twaalf Sociedad is wisselvallig. Voor de neus van Rulli gaat veel mis. Het biedt de Argentijn ook de gelegenheid uit te blinken. Zoals een paar weken terug tegen Barça. Zaterdagmiddag krijgt Rulli een volgende kans, als Real Madrid op bezoek komt. De Madrilenen moeten het op bezoek bij Sociedad zonder de geblesseerde aanvallers Cristiano Ronaldo en Karim Benzema doen. Toch zit in een doelman om werk nooit verlegen in een wedstrijd tegen Real. Wakker zal Rulli er vannacht niet van hebben gelegen. Iemand die als kind de afstandsschoten van Verón voorbij hoort suizen, kent op latere leeftijd geen angst meer.

Programma
Sporting Gijón 29-04
20:30
Eibar
Real Sociedad 30-04
16:00
Real Madrid
Atlético Madrid 30-04
18:15
Rayo Vallecano
Real Betis Sevilla 30-04
20:30
Barcelona
Granada 30-04
22:05
Las Palmas
Athletic de Bilbao 01-05
12:00
Celta de Vigo
Espanyol 01-05
16:00
Sevilla
Deportivo La Coruña 01-05
18:15
Getafe
Valencia 01-05
20:30
Villarreal
Málaga 02-05
20:30
Levante
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.