Ronaldo krijgt zijn zin: Al-Nassr ontslaat Garcia en benoemt tijdelijke opvolger

Reacties

Rudi Garcia is ontslagen als trainer van Al-Nassr. Dat heeft de club uit Saoedi-Arabië donderdagmiddag bevestigd. Cristiano Ronaldo zou een rol hebben gespeeld in het vertrek van de Franse coach.

Ronaldo krijgt zijn zin: Al-Nassr ontslaat Garcia en benoemt tijdelijke opvolger
© Pro Shots

Garcia was sinds afgelopen zomer de trainer van Al-Nassr, maar stond al langer onder druk vanwege de teleurstellende resultaten. Ook zou de voormalig coach van Olympique Lyon, Olympique Marseille, AS Roma en Lille een aanvaring hebben gehad met de spelersgroep. Volgens Marca drong Ronaldo in een onderhoud met het bestuur daarom aan op het vertrek van Garcia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo drukt Ronaldo dus meteen zijn stempel op de club sinds zijn komst in januari. De 38-jarige Portugees scoorde elf keer in twaalf officiële duels voor Al-Nassr, maar kon niet voorkomen dat zijn nieuwe werkgever werd uitgeschakeld in het bekertoernooi en naast de Saoedische Super Cup greep. In de competitie staat Al-Nassr tweede, op drie punten van koploper Al-Ittihad.

Wie de nieuwe trainer van Al-Nassr wordt, is nog gissen. José Mourinho is een van de grote namen die al aan de steenrijke club uit Saoedi-Arabië is gelinkt, maar de Portugees lijkt AS Roma trouw te blijven. Voorlopig is Dinko Jelicic, trainer van Onder-19, naar voren geschoven als de nieuwe hoofdtrainer. De 49-jarige Kroaat was tot nu toe alleen hoofdtrainer bij kleine clubs in eigen land.

Bekijk hier al onze video's
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.