'Ronaldo komt uitgerekend uit bij de club die hij op het veld beledigde'

Reacties

Cristiano Ronaldo houdt de gemoederen bezig in Spanje. De Portugese sterspeler wordt al een aantal dagen gelinkt aan een spectaculaire transfer naar Atlético Madrid. Realistisch lijkt dat niet, maar in Spanje kijkt men al naar manieren waarop een deal toch haalbaar is. Ondertussen verzetten supporters van Atlético zich al tegen een eventuele komst van Ronaldo.

'Ronaldo komt uitgerekend uit bij de club die hij op het veld beledigde'
© Pro Shots

Het gaat tijdens de eerste weken van Erik ten Hag als manager van Manchester United veel over Ronaldo, die zijn gezicht nog niet heeft laten zien op de club. De aanvaller reisde niet mee op tournee naar Azië en Australië en is volgens Engelse media uit op een vertrek. Ronaldo zou azen op Champions League-voetbal. Verschillende clubs die hem dat kunnen bieden werden al met de Portugees in verband gebracht, waaronder dus Atlético.

De link tussen Ronaldo en Atlético ligt gevoelig. De Portugees speelde jarenlang en met veel succes bij rivaal Real Madrid. Ronaldo was verschillende keren de kwelgeest van Atlético en kreeg de hoon van het publiek in Madrid over zich heen met handgebaren toen hij in dienst was van Juventus. Zo stak hij vijf vingers op na een nederlaag in de achtste finale van de Champions League, verwijzend naar de vijf Champions League-titels die hij won.

In de return scoorde Ronaldo vervolgens drie keer en leidde hij Juve naar de volgende ronde. De aanvaller riskeerde toen een schorsing doordat hij na zijn derde goal zijn handen voor zijn kruis hield, hetzelfde gebaar als Atlético-trainer Diego Simeone maakte in de heenwedstrijd omdat zijn ploeg volgens hem 'ballen' had getoond. Zowel Simeone als Ronaldo kreeg toen een boete van twintigduizend euro vanwege het gebaar.

In Spanje denkt men ondertussen vooruit. De krant Marca bekeek zondagavond de mogelijkheden voor Atlético om Ronaldo naar Madrid te halen. Op dit moment is de komst van de Portugees financieel gezien niet haalbaar, maar de commerciële impact zou de transfer rendabel kunnen maken. Daarnaast moeten tenminste twee andere aanvallers met hoge salarissen het veld ruimen. Ronaldo zou genoegen moeten nemen met minder salaris, wat hij volgens de krant bereid is om te doen.

Marca concludeert dat een overgang van Ronaldo naar Atlético zeker niet uitgesloten kan worden, maar de vraag is of de aanhang van de club wel op de 37-jarige spits zit te wachten. Dat lijkt niet het geval, want een groep Atlético-fans laat met de hashtag ContraCR7 op sociale media al hun ongenoegen blijken. Mocht Ronaldo daadwerkelijk overstappen naar het Wanda Metropolitano, dan zal hij de Atlético-supporters voor zich moeten winnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.