Ronaldo komt met oproep na 'dag om te huilen'

Reacties

Portugal incasseerde zaterdag in München een zeer gevoelige tik. Cristiano Ronaldo en bondscoach Fernando Santos deden een oproep aan de fans.

Ronaldo komt met oproep na 'dag om te huilen'
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 4
Duitsland
Duitsland

'Geloof er net zo in als wij dat doen', liet Ronaldo weten via Instagram. De aanvaller deed het appèl op de Portugese fans na het debacle in München, waar hij ondanks een goal en een assist als verliezer van het veld stapte.

Ondanks de in zijn ogen verdiende Duitse zege probeerde bondscoach Santos ook de moed erin te houden. 'Het was vandaag een dag om te huilen, maar we moeten het omdraaien met dezelfde vechtersmentaliteit die we hebben gezien in Boedapest.'

Santos refereerde aan de wedstrijd tegen Hongarije, dat in de laatste zes minuten alsnog naar een 3-0 nederlaag werd gespeeld door Portugal. 'Ik heb een lach op mijn gezicht, een lach van vertrouwen in een team dat nooit opgeeft. Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar we moeten trots zijn op hoe we tot het einde hebben gevochten.'

Portugal moet in het derde groepsduel, met Frankrijk, een plaats in de achtste finale afdwingen om nog hoop te houden op titelprolongatie.

Europees Kampioenschap

Stand Groep F Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
1
2
0
4-3
+1
5
2
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
3
Portugal
3
1
1
1
7-6
+1
4
4
Hongarije
3
0
2
1
3-6
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.