Ronaldo: 'Ik zoek niet naar records, zij zoeken naar mij'

Reacties

Cristiano Ronaldo kroonde zich in het thuisduel met Malmö FF tot de eerste speler met tien of meer goals in één editie van de groepsfase van de Champions League. Dat terwijl de Portugees naar eigen zeggen niet eens jacht hoeft te maken op mijlpalen.

Ronaldo: 'Ik zoek niet naar records, zij zoeken naar mij'

Grotendeels dankzij Ronaldo, de uitblinker met vier treffers, keerde Malmö na de laatste groepswedstrijd in het miljoenenbal gedesillusioneerd huiswaarts door een 8-0 nederlaag. Ronaldo legde de lat maar direct hoog voor collega's die de ambitie hebben om zijn record te breken. Na zijn tiende doelpunt in Groep A, voegde hij er nog maar een elfde aan toe.

'Ik zoek niet naar records, zij zoeken naar mij', vertelde de vedette na afloop koeltjes. 'Ik ben erg blij met onze prestatie, iedereen speelde goed.' Ook Ronaldo constateerde dat de druk op Real in de voorbij periode toenam wegens mindere resultaten in de Primera División (Real staat derde). 'Dat is normaal bij deze club.' In de Champions League vergaat het De Koninklijke beter. Los Galácticos werden groepswinnaar met zestien punten uit zes duels.

Succes in de Champions League is niet nieuw voor Ronaldo, zeker niet als het om persoonlijk succes gaat. Na zijn goals tegen de Zweedse opponent heeft de Portugees in vijf achtereenvolgende Champions League-campagnes tien keer of vaker gescoord. In de editie in het seizoen 2013/14 stond er helemaal geen maat op Ronaldo, die toen liefst zeventien keer trefzeker was in het prestigieuze toernooi. Real was die jaargang ook de eindwinnaar.

Kritiek
Ronaldo nam het na de monsterzege op voor zijn trainer Rafa Benítez, die het moet ontgelden na de teleurstellende prestaties op Spaanse bodem. Ten onrechte, volgens de aanvaller. 'Ik begrijp niet wat het probleem is, hij doet het goed. Geef hem de tijd. Ik geloof in zijn aanpak.' Zelf laat Ronaldo kritiek makkelijk van zich afglijden. 'Dit is mijn zevende seizoen hier, het commentaar went. Ik kan niet heel de dag bezig zijn met wat anderen van mij denken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.