Ronaldo geeft uitleg over onschuld in belastingzaak

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft maandagmiddag verantwoording afgelegd in een Madrileense rechtbank naar aanleiding van beschuldigingen vanwege vermeende belastingontduiking. In een statement heeft de sterspeler van Real Madrid nog eens benadrukt dat hij zich van geen kwaad bewust is.

Ronaldo geeft uitleg over onschuld in belastingzaak

Buiten de rechtbank hadden zich tweehonderd journalisten en vijftig cameraploegen verzameld om een reactie te krijgen van Ronaldo. Na een zitting van anderhalf uur zag de 32-jarige Portugees op het laatste moment af van het persmoment, waarna hij even later met een schriftelijke reactie kwam.

In dat statement zegt Ronaldo onder meer het volgende: 'De Spaanse belastingdienst is tot in detail bekend met mijn inkomen. Ik heb nooit iets verborgen en ook nooit de intentie gehad om belasting te ontduiken. Zij die mij kennen, weten wat ik van mijn adviseurs vraag: dat alles up-to-date is en keurig is afgehandeld, want ik wil geen problemen.'

Bij de zaak tegen Ronaldo draait het onder andere om de imagorechten. Mede door een speciale constructie zou de Spaanse belastingdienst 14,7 miljoen euro zijn misgelopen. Ronaldo spreekt de beweringen tegen dat hij gebruikmaakte van een speciale structuur die opgezet was om belasting te ontduiken in Spanje. 'Toen ik tekende voor Real Madrid heb ik de constructie aangehouden die ik in Engeland al gebruikte. De door Manchester United aangedragen advocaten hebben die voor mij gecreëerd in 2004, lang voordat ik plannen had om naar Spanje te komen. Het is een constructie die gebruikelijk was in Engeland, die geverifieerd is door de Engelse belastingdienst en gekwalificeerd is als legaal en legitiem.'

In de rechtszaal maakte Ronaldo volgens zijn management een kalme indruk. Hij is tevreden over het verloop van de zitting en heeft gevraagd de rechters volledig vrij en zonder enige druk hun werk kunnen doen. 'Ik geloof in gerechtigheid en hoop, dat ook hier, een eerlijk oordeel komt', aldus Ronaldo.

Het geïmproviseerde 'podium' waar Ronaldo zou verschijnen om een persverklaring af te leggen.
Het geïmproviseerde 'podium' waar Ronaldo zou verschijnen om een persverklaring af te leggen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.