Ronaldo en Portugal vertonen suprematie in EK-kwalificatie

Reacties

Portugal heeft ook zijn achtste EK-kwalificatiewedstrijd in een (ruime) winst omgezet. Maandagavond was Bosnië-Herzegovina in eigen land geen partij voor een ontketende Cristiano Ronaldo en teamgenoten.

Ronaldo en Portugal vertonen suprematie in EK-kwalificatie
© Pro Shots
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
0 - 5
Portugal
Portugal

Portugal speelde tot dusver een vlekkeloze EK-kwalificatie en was dus al zeker van plaatsing voor het eindtoernooi in Duitsland. Dit hield Ronaldo en zijn landgenoten echter niet tegen in het duel met Bosnië-Herzegovina. De Europees kampioen van 2016 maakte vijf doelpunten voor rust, wederom was superster Ronaldo tweemaal trefzeker.

Hij had eerder deze interlandperiode al tweemaal gescoord tegen Slowakije en tilde zijn interlandtotaal voor Portugal naar een imponerende 127 goals. In 2021 haalde hij Ali Daei nog in als internationaal topscorer aller tijden door zijn 109de te maken voor Portugal, sindsdien bleef Ronaldo aan de lopende band scoren.

Dat gold ook voor Portugal tegen Bosnië-Herzegovina, want nog voor rust breidden Bruno Fernandes, João Cancelo en João Félix de marge uit naar vijf doelpunten. Bijzonder genoeg was het in de tweede helft een stuk rustiger, er werd namelijk niet meer gescoord. Onder boegeroep verliet Ronaldo 25 minuten voor het tijd het veld, maar dat was omdat de fans in Zenica hoopten op een hattrick van de topscorer.

Hoewel er dus in de tweede helft niet werd gescoord, is de suprematie van Portugal in deze EK-kwalificatieperiode overduidelijk. 8 overwinningen leverden 24 punten en 32 doelpunten op, slecht tweemaal werd de Portugese goalie gepasseerd in Groep J. Het levert een positief doelsaldo van 30 op, het eerstvolgende land met de beste score in de EK-kwalificatieperiode is Spanje met +16.

Overige uitslagen

in Groep J


Ma 16 okt. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer Portugal
Meer over Portugal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.