Ronaldo spot op 38-jarige leeftijd nog met alle interlandwetten

Reacties

Cristiano Ronaldo is een fenomeen. Dat gegeven is overigens niets nieuws, maar zelfs op 38-jarige leeftijd spot hij nog met de fysiologische wetten. De afgelopen acht jaar was hij namelijk ongeëvenaard effectief.

Ronaldo spot op 38-jarige leeftijd nog met alle interlandwetten
© Pro Shots
Portugal
Portugal
3 - 2
Slowakije
Slowakije

Miroslav Klose, Luis Suárez, Didier Drogba, Zlatan Ibrahimovic, Harry Kane, David Villa, Samuel Eto’o, Olivier Giroud en Robin van Persie hebben allemaal wat gemeen met Ronaldo. Ze zijn topscorer aller tijden van hun voetbalnatie. Klose maakte nog de meeste goals. Namens Duitsland was hij liefst 73 keer trefzeker.

Toch staan al die iconen ver buiten de schaduw van Ronaldo. De Portugees maakte vrijdag namelijk alweer zijn 73ste doelpunt voor zijn land. Let wel: dat betreft het aantal goals ná (!) zijn dertigste verjaardag.

Nadat Ronaldo in 2015 de dertig passeerde, nam zijn carrière allesbehalve een duikvlucht naar beneden. Hij won een jaar later het EK, veroverde de Nations League en schoot diverse records uit de boeken. En maakte dus nog 73 interlanddoelpunten. Dat is een hoger aantal dan de topscorers van liefst 197 landen.

De wereldster werd dit weekend geëerd in eigen land, omdat hij onlangs zijn tweehonderdste interland had gespeeld. Hij bekroonde de festiviteiten met twee treffers tegen Slowakije. Het werden, inclusief de productie vóór zijn dertigste verjaardag, interlandtreffers nummer 124 en 125.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.