Veelvraat Ronaldo berooft Ali Daei van zijn legendarische record

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft Ali Daei onttroond. De Portugees was al samen met de Iraanse grootheid internationaal topscorer aller tijden en mag zich na zijn doelpunt van woensdagavond tegen Ierland nu alleen recordhouder noemen. Ronaldo staat inmiddels zelfs op 111 interlandgoals.

Veelvraat Ronaldo berooft Ali Daei van zijn legendarische record
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 1
Ierland
Ierland

Het record van Daei, die in maart 2006 zijn 109e en laatste interlanddoelpunt voor Iran maakte, leek jarenlang onhaalbaar voor andere topschutters. Dat was echter buiten Ronaldo gerekend. De aanvaller ontwikkelde zich in zijn carrière tot een ware doelpuntenmachine en wist Daei op het afgelopen EK, met een dubbelslag tegen Frankrijk, te evenaren.

Het toernooi eindigde ondanks de scoringsdrift van Ronaldo tegen België en dus moest de aanvaller wachten op zijn kans om Daei te kunnen passeren. Die kans kwam er dinsdag en Ronaldo greep hem met beide handen aan. Hoewel, direct: Ronaldo miste na een klein kwartier eerst nog een strafschop. Vlak voor het einde maakte hij die fout goed en met 110 doelpunten werd CR7 in zijn eentje topscorer aller tijden in het interlandvoetbal. Later maakte hij ook nog de 2-1 tegen Luxemburg, waardoor hij nu op 111 interlandgoals staat.

De 36-jarige Ronaldo had 178 interlands nodig voor zijn 111 doelpunten. Hij maakte 21 van zijn goals op eindtoernooien: veertien op het EK (waarvan dus vijf op het afgelopen toernooi) en zeven op het WK. Hij is daarmee de speler met de meeste goals op eindtoernooien. Miroslav Klose bleef op negentien doelpunten steken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.