Ronaldo-discussie beslecht met dank aan chip in wedstrijdbal

Reacties

De FIFA gaat het eerste doelpunt van Portugal definitief toekennen aan Bruno Fernandes. Onderzoek van bal-leverancier Adidas leverde het sluitende bewijs.

Ronaldo-discussie beslecht met dank aan chip in wedstrijdbal
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 0
Uruguay
Uruguay

'Er is op basis van een gebrek aan uitslag bij onze metingen geen extern contact gemeten', luidde de verklaring van Adidas, de fabrikant van de officiële wedstrijdbal op het WK. De Duitse firma heeft een chip in de bal aangebracht. 'De gebruikte sensor in de bal biedt ons de gelegenheid om zeer accuraat in onze analyse te zijn.'

De uitkomst is een tegenvaller voor Cristiano Ronaldo, die claimde de bal nog te hebben aangeraakt voordat die na een poging van Fernandes in het doel van Uruguay verdween. Ondanks die overtuiging zal Ronaldo dus toch het doelpunt niet op zijn naam zal krijgen.

Wereldkampioenschap

Stand Groep H Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Zuid-Korea
3
1
1
1
4-4
0
4
3
Uruguay
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Ghana
3
1
0
2
5-7
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.