Ronaldo weet het zeker, maar moet finale FIFA-oordeel afwachten

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft het openingsdoelpunt van Portugal geclaimd. De eerzuchtige aanvaller zal moeten wachten op het finale FIFA-oordeel.

Ronaldo weet het zeker, maar moet finale FIFA-oordeel afwachten
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 0
Uruguay
Uruguay

Het eerste doelpunt kwam kort na rust tot stand door een scherpe voorzet van Bruno Fernandes, waarna de bal al dan niet aangeraakt door Ronaldo in het Uruguayaanse doel verdween. De aangever annex maker liet na afloop in het midden wie met eer mocht gaan strijken.

'Ik vierde het alsof het Cristiano's doelpunt was. Het leek erop dat hij de bal had aangeraakt. Mijn idee was om een voorzet op hem te geven', vertelde Fernandes na de 2-0 zege. 'Hoe dan ook, we zijn blij met de overwinning. We weten dat Ronaldo een spits is die zoekt naar doelpunten en dat is belangrijk voor spitsen. Dat geldt ook voor Gonçalo Ramos, André Silva, Rafael Leão en João Felix. Maar het belangrijkste is ons bereikte doel: we zijn door naar de volgende ronde.'

De FIFA kende de treffer in ieder geval (voorlopig) toe aan Bruno Fernandes. Maar daarmee is het pleit nog niet beslecht. Het laatste woord is aan de technische commissie van de FIFA. De commissieleden Jürgen Klinsmann, Alberto Zaccheroni, Du-Ri Cha, Sunday Oliseh, Faryd Mondragon en Pascal Zuberbühler zullen een definitief oordeel gaan vellen over wie de openingstreffer op zijn naam zal krijgen.

Ronaldo zelf nam een voorschot op de finale beslissing. De inmiddels clubloze aanvaller achtte het duidelijk dat hij de goal op zijn naam moet krijgen. Na afloop maakte Ronaldo met een gebaar richting zijn vriend Ricardo Regufe duidelijk dat hij bewust de poging van Fernandes aanraakte voor de bal in het Uruguayaanse doel ging. 'De bal raakte me!', bevestigde hij na afloop zijn standpunt.

Wereldkampioenschap

Stand Groep H Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Zuid-Korea
3
1
1
1
4-4
0
4
3
Uruguay
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Ghana
3
1
0
2
5-7
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.