'Ronaldinho in de problemen na reizen met vals paspoort'

Reacties

De politie in Paraguay heeft oud-voetballer Ronaldinho aangehouden, naar verluidt omdat hij met een vals paspoort het land probeerde binnen te komen. Dit bevestigen de autoriteiten tegenover ESPN Brazil en persbureau AFP.

'Ronaldinho in de problemen na reizen met vals paspoort'
© Pro Shots

Dat Ronaldinho überhaupt met een vals paspoort zou moeten reizen komt voort uit een belastingzaak, die speelde in de zomer van 2019. Het Braziliaanse en Spaanse paspoort van de tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar zou zijn ingenomen vanwege een geschil over belastingontduiking.

Ronaldinho zou naar Paraguay zijn gekomen om een boek te promoten en een campagne voor bijstandskinderen te ondersteunen, maar kwam het land dus niet binnen. Minister Euclides Acevedo van Paraguay bevestigt de zaak met Ronaldinho, maar geeft ook meteen aan dat de oud-speler en zijn management de aanklacht ontkennen. Daarnaast is Ronaldinho niet gearresteerd, maar wordt de zaak louter onderzocht door de autoriteiten van Paraguay.

'Hij zal donderdagochtend (lokale tijd, red.) ondervraagd worden door de openbaar aanklager', aldus Acevedo. 'Ik respecteer dat hij een voetbalheld is en bekendheid geniet, maar de wet moet gerespecteerd worden. Wie je ook bent, de wet geldt ook voor jou.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ronaldinho Gaúcho
Meer over Ronaldinho Gaúcho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.